2014 Kasım TEOG İnkılap Tarihi

2014 Kasım ayında yapılacak olan TEOG sınavının İnkılap Tarihi bölümünde bizi 3 tane ana konu karşılıyor; Bir Kahraman Doğuyor, Milli Uyanış, Yurdumuzun İşgaline Tepkiler (video çekildikten sonra yapılan açıklamaya göre bir diğer konu da; Ya İstiklal, Ya Ölüm) Bu üç konuya şöyle bir baktığımızda temelde Atatürk’ün doğumundan, Kurtuluş Savaşı’na kadar uzanan geniş bir yelpaze olduğunu görüyoruz. Bu üç konudan da (dört konu) çok sağlam özet kağıtları çıkarmanızı tavsiye ediyorum.

İnkılap tarihi TEOG’da genellikle fen ve matematiğe göre daha kolay ve daha rahat puan alınabilen bir bölüm gibi görülür. Şimdi mantık şudur, genel mantık; başta bana bilgiyi veriyor altında benden onunla ilgili yorum istiyor. Fakat bu her zaman böyle olmak zorunda değil. Yani, her zaman Türkçe’nin paragraf sorusu gibi İnkılap sorularıyla karşılaşmayabilirsiniz. Yani, sizden direkt olarak bilgiyi de isteyebilir. Bu yüzden konu içeriklerine hakim olmalısınız.

İki yıl önce bir öğrencimin başına gelen bir olaydı bu. İnkılap tarihine yeterince hazırlanmamıştı, konu içeriklerine yeterince hakim değildi. O yıl tam 4 tane bilgi sorusu soruldu ve soruların dördünü de yapamadı. 500 üzerinden 450 puan almıştı ama kaybettiği puanlarının büyük bir çoğunluğunu inkılap tarihinden kaybetmişti. Bu yüzden konu içeriklerine ve bilgi kısımlarına mutlaka hakim olun.

Bir de kitaplarla yetinmemenizi öneriyorum. Özellikle Bir Kahraman Doğuyor gibi yoruma çok açık bir konuda internetten faydalanın. Mesela, Atatürk ileri görüşlüdür bunu hepimiz biliriz ama ileri görüşlülüğü ile örnekleri de internet yardımıyla bulmaya çalışın.

blog-banner

Leave a Comment