inekle’ye Öğrenme İsteği Olan Öğrenciler Geliyor

Sayısal Ders Öğretmeni Anıl

” Benim eğitim felsefem verimlilik olduğu için, önerim nasıl daha verimli ders çalışabilecekleri hakkında bilgi edinmeleri yönünde. Sürekli ders çalışmamalarından, sosyal hayatlarının da olmasından yanayım. Yoksa çok bunalabilirler, yaşadım.”

Anıl, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uçak Mühendisliği, (%30 İngilizce), 1. Sınıf

Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?
Etrafımdaki arkadaşlarıma göre inek biri olduğumu söylemezdim. Çünkü, sınıf arkadaşlarımın hepsi çok çalışkan insanlardı. Bu durum da beni rekabete yöneltti, faydalı bir şey oldu yani.
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Sınava hazırlanmaya doğru şekilde başlamadım. Çünkü, tek düşüncem çözdüğüm soru sayısı ne kadar fazla ise o kadar başarılı olabileceğim yönündeydi. Sonradan bunun yanlış olduğunu anladım ve eksik olduğum konuları tespit edip o konular üzerinde yoğunlaştım, bu da verimli olmamı sağladı. Taktik olarak uyguladığım şey; deneme çözerek eksik olduğum konuları belirleyip, o konuya tekrar çalışıp, konu ile ilgili sorular çözmekti.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcılarım başta ailem olmak üzere, öğretmenlerim ve arkadaşlarımdı. Ailem tüm gereksinimimi karşılıyordu bu da büyük motivasyon oldu benim açımdan. Kesinlikle hiçbir baskı yapmadılar ders çalışmam konusunda ki, doğru aile profili benim gözümde bu. Arkadaşlarıma gelince; bilgi aktarımı çok güzel bir şey. Benim bilmediğim bir şeyi onlar bana, onların bilmediği bir şeyi ben onlara öğrettim. Öğretmenlerimin peşini hiç bırakmazdım, onlar da sıkılmadan bana ihtiyacım olan şeyi sağlarlardı. Onlara buradan teşekkür ediyorum.

Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Sınava hazırlanan öğrencilere birkaç tavsiyem var tabii ki. Benim eğitim felsefem verimlilik olduğu için önerim nasıl daha verimli ders çalışabilecekleri hakkında bilgi edinmeleri yönünde. Sürekli ders çalışmamalarından, sosyal hayatlarının da olmasından yanayım. Yoksa çok bunalabilirler, yaşadım.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Tercih yaparken herhangi bir yardım almadım. Lise ikinci sınıftan beri Uçak Mühendisliği bölümünü istiyordum. Bazı öğrenciler tercih dönemlerinde çok sıkıntı yaşayabiliyor. Bunun için hedefinizi önceden belirlemek önemli.
Sence inekle’nin faydaları neler?
inekle’nin öğrenciye çok şey katabileceğini düşünüyorum. Bu platforma öğrenme isteği olan öğrenciler geliyor ve bu sitede çok bilgili insanlar var. Öğrenciler bu bilgileri İnternet aracılığı ile inekle’den pratik bir şekilde edinebilirler. Benim düşüncem bu bilgilerin dışarıda bu kadar ekonomik bulunamayacağı yönünde.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Öğrencilerin buradan en iyi şekilde faydalanmaları için ne eksikleri olduğunu bulup, onu öğretmenlere iyi izah etmeleri gerekiyor. Zaten bunu yaptıktan sonra öğrenememeleri için hiçbir sebep yok.
Leave a Comment