Daha Verimli Ders Çalışmak Mümkün

Çalışmak için masanın başına oturduğunda bambaşka alemlerde buluyor olabilirsin sen de kendini. Elinde kalem, soru okuyorken birden bir rüyanın ortasında olduğun anı defalarca yaşamışsındır. O dalıp gittiğin yerden geri döndüğünde ise ne okuduğun soru kalır aklında ne de ders çalışma isteğin.

Ders çalışırken dalıp gitmenin nedeni kişiden kişiye değişse de herkes için ortak olan bir çözüm yolu var. O çözüm yolu farkındalık yaratmaktan geçiyor. Soyut bir sorunu çözmek için önce onu somutlaştırıp farkına varmak gerekiyor.

Çentik Yöntemi de tam burada devreye giriyor. Çentik Yöntemi uygulaması çok basit yöntem. Sadece bir parça kağıda ihtiyacın var. Ders çalışırken masanın üstüne bir kağıt koyuyorsun ve ne zaman dalıp gittiğini fark edersen bir çizgi çekiyorsun kağıda. Gün sonunda ders çalışırken ne kadar dersten koptuğunu görüyorsun toplamda. Hepsi bu. Bir sonraki gün aynı şeyi yaptığında kağıttaki çentik sayısının daha az olduğunu göreceksin.

Çünkü sorunu somutlaştırdın ve beynine farkındalık kazandırdın. Bu farkındalık senin derse daha çok odaklanmanı ve masa başında geçireceğin sürenin daha da verimli hale gelmesini sağlayacak.

H. Ali

4 thoughts on “Daha Verimli Ders Çalışmak Mümkün”
Leave a Comment