Hatalarla Öğrenme En Kalıcı Yöntem

inekle öğretmeni Adem

“Bence önce eksik oldukları konuları belirlemeliler. Ben şahsen ne konuda iyi değilim, ne konuda iyiyim bilmeliyim. Çünkü iyi bildikleri bir konuya daha çok zaman ayırmak, diğer soruları yapmalarını engelleyeceğinden; her zaman eksikleri kapatmak, eksik oldukları konulara yönelmeleri lazım.”

Adem, Marmara Üniversitesi, Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, %30 İngilizce, 4.Sınıf

Sen inek bir öğrenci miydin?
Kesinlikle değildim. Sadece dersleri derste dinler eve gittiğimde çantamı atardım.
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Daha çok bilmediğim konulara yönelirdim. Ben analitik geometri konusunda çok zorlanırdım. Geometri yerine, sırf analitik geometri çalışırdım.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın, motivasyon kaynağın neydi?
En büyük motivasyon; kesinlikle kendim. Çünkü hep iyi tarafını düşünürüm ve çalışınca olacağına inanırım.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Bence önce eksik oldukları konuları belirlemeliler. Ben şahsen ne konuda iyi değilim, ne konuda iyiyim bilmeliyim. Çünkü iyi bildikleri bir konuya daha çok zaman ayırmak, diğer soruları yapmalarını engelleyeceğinden; her zaman eksikleri kapatmak, eksik oldukları konulara yönelmeleri lazım.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Hayır yardım almadım. Kendi çabalarımla halletim.
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü hakkında kısaca bilgi verebilir misin?
Bu bölüme bilgisayarı seviyorum diyen kişiler gelmemeli. Ama eğer öğretmeyi ve öğretmenliği seviyorsa, buyursun gelsin derim. 🙂 Aynı zamanda bizim bölümde kod bilgisi de isteniyor; yani eğer ben kodlarla uğraşmak istemiyorum derse, o kişi de gelmesin, çünkü zorlanır ve geldiğine pişman olabilir. Kimler gelebilir o zaman? Programlama bilgisi olan, öğretmeyi seven, bir dönemde en az 4-5 projeyi, üstüne sınavları, üstüne ara ödevleri yapabilecek kişiler gelmeli. 🙂
Hangi dersler alınır? Programlama Dilleri (PHP, C#, AS3), Formasyon Dersleri, Materyal, Eğitsel Yazılım gibi derslerimiz mevcuttur. 🙂
Marmara Üniversitesi’nde bu bölümü seçecek olanlara tavsiyelerin var mı?
Bence Marmara’ya bu bölüme ‘Ben uğraşmayı severim’ diyenler buyursun gelsin 🙂
Sence inekle’nin faydaları neler?
Benim zamanımda inekle yoktu. İnternetten video izlerdim ve geometri sorularını kalem oynatmadan videolara bakarak çözerdim. İnternetin bana yararı bu olmuştu. O zamanlarda inekle olsaydı, benim çözdüremediğim soruları inekle üzerinden çözdürebilir, zamanımı daha iyi değerlendirebilirdim.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Boş bulduğunuz hocaya hemen bağlanın, çünkü hatalarla öğrenme en kalıcı yöntemlerden biridir. O yüzden hatanızı gideren online bir platformun size çok yararı olacaktır.
Leave a Comment