inekle ile Anında ve Canlı Yardım

Sayısal ders öğretmeni Nur

“Anında ve canlı yardım alınabilmesi en büyük avantajlardan. En son eklenen strateji ve deneyim kısmı, tam anlamıyla bir nimet. Çünkü denenmiş ve başarıya ulaşmış yolları öğrencilerle paylaşıyoruz.”

Nur, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, 3. Sınıf

Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?
İnek öğrenci beni tanımlayacak en son şey olurdu herhalde. Ben daha çok “yahu bu kız nasıl yapıyor bunu!” denilen tiplerdendim.
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Öncelikle eksik olduğum, unuttuğum ve bilmediğim konuları eritmeyi hedefledim. Bir program hazırladım. Böylece zamanımı en verimli şekilde kullanabildim. Belirtmeliyim ki doğru kullanılan zaman sınava hazırlanan öğrenci için en önemli şey. Gerçekçi ve esnek bir program olduğu için de uygulamam kolay oldu.Bu sayede stres seviyemde düştü. Ve tabiî ki bir çalışma düzeni sağladı.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Anlayamadığım konular için dershane hocalarımın ciddi emeği ve yardımı vardı. Ancak ben bilgi eksiğinden çok stresi yüzünden sorun yaşayanlardandım. Durum böyle olunca ailem en büyük yardımcımdı. Açıkçası bu sınava hazırlanırken maalesef bir çok şekilde sınanıyoruz; sabrımız, azmimiz, karalılığımız, hayallerimiz vs gibi hepsi sınanıyor. Dolayısıyla motivasyon seviyemiz çok çabuk düşebiliyor. Ben böyle durumlarda beni iyi tanıyan insanların yanına gittim. Eğer biri size gerçekten inanıyorsa, size güçlü yanlarınızı hatırlatır (:
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Öncelikle bunun yalnızca bir sınav olduğunu asla unutmayın. Bu sınav sizin zeka seviyenizi veya yeteneklerinizi yansıtamaz. Bu sınav sadece kısıtlı zamanda, bilginizi ve test yeteneğinizi ölçmek için var.
O yüzden öncelikle kendinize dürüst olun. Eksiklerinizden korkmayın. Açıkça eksiklerinizi ortaya koyun ve onları kapatmak için sistemli ve düzenli bir şekilde çalışın. Ta ki tamamen o konulardan emin olana kadar. Günlük yada haftalık hedefler koyun ve mutlaka yapıp yapmadığınızı kontrol edin. Elinizden geldiği kadar zamanla çalışın.
Diğer bir önemli nokta, motivasyonunuzu yüksek tutun. Geçmişteki başarısızlıklarınızı değil, başarılarınızı hatırlayın. Kendinizi yorgun, yılmış ya da vazgeçmiş bulduğunuzda hayallerinizi aklınıza getirin.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Evet yardım aldım. Dershane ve okul hocalarıma, aileme ve yakın arkadaşlarıma danıştım. Bölümüm için ne istediğimi sordum kendime. Ne yapabilirim? Seçeceğim yolda mutlu olur muyum Seçtiğim alan beni yeterince motive eder mi? Okulumu seçerken de istediğim bölüm için beni geliştirir mi? Bana ciddi artılar ve deneyimler katar mı? Okul bünyesindeki kulüplerin çeşitliliği, sosyal sorumluluk projelerindeki rolleri, gibi noktalara baktım.
Sence inekle’nin faydaları neler?
İnekle; tam da “ben sınava hazırlanırken neredeydi?” dedirten bir platform benim için. En temelinin öğrenci hiyerarşisine dayanması en büyük avantaj çünkü malum öğrencinin halinden en iyi başka bir öğrenci anlar (: Bir öğrenci bağlandığı zaman, sorunu olduğu konunun neresini tam olarak anlayamadığını fark ediyoruz. Çünkü biz de geçtik aynı yollardan. Anında ve canlı yardım alınabilmesi en büyük avantajlardan. En son eklenen strateji ve deneyim kısmı, tam anlamıyla bir nimet. Çünkü denenmiş ve başarıya ulaşmış yolları öğrencilerle paylaşıyoruz.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Bana kalırsa öğrenci sadece soruyu sorup geçmeyebilir. O soruyu neden yanlış yaptığını irdeleyip, eksiğini belirlememizi ve bu konuda ona yardımcı olmamızı sağlayabilir. Böylece yalnızca sorusunu çözmekle kalmaz, konuyu da tam olarak anlamış olur.
One thought on “inekle ile Anında ve Canlı Yardım”
  1. Çok güzel tespitler, daha yolun başında olmama rağmen daha yeni, bir sınavı atlattığımdan dolayı okumayı seviyorum sınav taktiklerini. Teşekkürler emeği geçen herkese …

Leave a Comment