Özel Dersten Daha Faydalı

inekle öğrencisi Evrim

inekle’nin özel dersten daha faydalı olduğunu belirtebilirim, çünkü olanağı çok fazla ve oturduğum yerden rahatlıkla ders alabiliyorum.

Evrim, Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi, 9. Sınıf, Antalya

inekle’yi ne amaçla / nasıl kullanıyorsun?
Lise’ye yeni geçmiş biri olarak, derslerden geri kalmamak için soru çözme yöntemlerinin hepsini bilmem gerekiyor. Ne yazık ki bazı soruların yöntemini kitaplar yazmıyor ve okulda da öğrenemezsem çok zor duruma düşüyorum. Bu yüzden çözüm yöntemini anlayamadığım soruları inekle ile rahat bir şekilde öğreniyorum.
Belli bir öğretmen ile mi çalışıyorsun, yoksa kim çevrimiçi ise ondan mı yardım alıyorsun?
inekle’de bulunan tüm öğretmenler çok sıcakkanlı ve bilgili. Fakat tabiî ki benim de sürekli yardım aldığım bir öğretmenim var.
inekle senin için neden cazip, neden tercih ettin?
Okulda bazen anlamadığım sorular olabiliyordu. Bu çok doğal, fakat mevcudu 30 kişi olan bir sınıfta o soruyu öğretmenin tekrar tekrar anlatması imkansız. Bu eskiden benim için büyük bir problemdi fakat artık bir soruyu anlamadıysam tek yapmam gereken o soruyu not etmek ve okuldan sonra inekle’yi ziyaret etmek ☺
Dershaneye gidiyor musun ya da özel ders alıyor musun?
Dershaneye hiç gitmedim ve gitmiyorum. Oranın okuldan bir farkı yok bence, o yüzden gereksiz. Özel ders tercihim olabilirdi ama artık değil ☺
inekle’nin ne gibi faydalarını gördün?
Her sorumu rahatlıkla sorabiliyorum, anlatım çok iyi ve eğer anlamaya biraz isteğiniz var ise çok rahatlıkla kavrayabiliyorsunuz anlatılanları. Bire bir ders aldığınızdan da çok verimli geçiyor.
inekle’nin fayfaları / farkları neler?
inekle’nin özel dersten daha faydalı olduğunu belirtebilirim, çünkü olanağı çok fazla ve oturduğum yerden rahatlıkla ders alabiliyorum. Eğitim alacağım öğretmenimi ücretine göre değil; bilgi seviyesine, tecrübesine ve diğer öğrencilerin görüşleri ile seçebiliyorum.
inekle’de “keşke olsaydı” dediğin bir şey var mı?
Aslında tek eksik arşiv kısmında ses ve görüntü kaydının tutulmamasıydı fakat ben o sorunu da çözdüm, internette bulunan ücretli veya ücretsiz bir çok yazılım yardımıyla ekran görüntüsünü video olarak bilgisayarıma kayıt edip daha sonra sesli ve görüntülü olarak tekrar izleyebiliyorum. Bundan başka da bir eksiklik yok, hepsi düşünülmüş ☺
Üniversite için bir hedefin var mı?
Yazılım bölümü seçmeyi planlıyorum.
Sence “ineklemek” ne demek?
İneklemek bence ezberlemektir ve gereksizdir. inekle’nin adının inekle olduğuna bakmayın, aslında sizi ineklemekten kurtarıyor. Yöntemi anlıyorsunuz ve bir daha ineklemiyorsunuz.
Sen inek bir öğrenci misin? Sence inek öğrenci kimdir?
İnek öğrenci iyi ki değilim. İnek öğrenci demek bana göre çalışkan kişi olmak değil, ezberleyen kişi olmak demektir. İnekleyenlerin çoğunun sayısal derslerde zorlanması da bence bu yüzdendir.
Leave a Comment