inekle Sizi Bir Adım Öne Taşıyacaktır

Sayısal Ders Öğretmeni Gülsüm

“Hiçbir zaman başarısız olacağınızı düşünmeyin. Kaygılanan öğrenci eksikleri olan ve bunun farkında olmayan öğrencidir. Eksikliklerinizi bulun ve birer birer üstesinden gelin. Başkalarının çalışma planlarına bakıp onlar gibi olmaya çalışmaktansa kendinizi keşfedip, kendi metotlarınızı bulmaya çalışın.” 

Gülsüm, Yıldız Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği, %30 İngilizce, 2. Sınıf

Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?
İnek bir öğrenci değildim. Belki çok klişe olabilir ama dersi derste öğrenerek vakitten tasarruf ederdim. Saatlerce masa başında vakit harcamak bana göre değildi, çabuk sıkılırdım 🙂
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Benim taktiğim kararlı olmamdı. Bir konu belirler ve onu iyice öğrenmeden diğerine atlamazdım, sonunda da kendimi tatillerle ödüllendirirdim. Sonuç olarak kendi kendini ödüllendiren bir öğrenciydim 😀
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Çabuk sıkılan biri olduğum için beni çalışmaya teşvik eden filmler ya da animeler izleyerek gaza gelir belki de bir haftalık programı bir günde bitirirdim. Tabii ki bunun sonunda beni yine ödüllü bir tatil bekliyordu 😀 Benim için sınavlar birer savaş alanıydı ve ders çalışmak da savaş öncesi düşmanımı tanımak ve strateji geliştirmekti. Bu şekilde düşünerek bu sürece renk katar ve kendimi eğlendirirdim.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Strese girmeyin diye klişe bir tavsiye vermeyeceğim çünkü, gelecek kaygısı olan herkes strese girecektir. Bu stresi minimum seviyede tutmak önemlidir. Hiçbir zaman başarısız olacağınızı düşünmeyin. Kaygılanan öğrenci eksikleri olan ve bunun farkında olmayan öğrencidir. Eksikliklerinizi bulun ve birer birer üstesinden gelin. Başkalarının çalışma planlarına bakıp onlar gibi olmaya çalışmaktansa kendinizi keşfedip, kendi metotlarınızı bulmaya çalışın. Nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız bu konuda mutlaka yardım alın. Son olarak çok benimsediğim bir sözü de paylaşmak isterim: Ayağını sıcak tut, başını serin, düşünme bu kadar derin 😀
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Önce meslekleri tek tek araştırıp bu mesleklerde çalışanların fikirlerini aldım daha sonra mesleğin ilerleme durumunu göz önünde bulundurdum. Sektörde ne gibi öneme sahip olduğunu araştırdım. Tüm bunlardan sonra hangisine uygun olduğuma karar verdim ve seçim yaptım.
Sence inekle’nin faydaları neler?
Bu süreci en yakın tarihlerde atlatmış kişilerden yardım almak en büyük avantajlardan biri; bu onların sizi anlamalarını ve doğru yönlendirmelerini sağlar. Ayrıca, öğretmen seçme gibi bir hakkınız da var. Gecenin bir yarısı da olsa aklınıza takılan soruyu sormak için ertesi günü beklemenize gerek yok. Tüm bu olanakları ayağınıza getiren inekle sizi bir adım öne taşıyacaktır.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Sistemin nasıl kullanılacağını bilmek öğretmenin ve öğrencininde vakit kaybetmesini engeller. Ayrıca, ders talebi göndermeden önce öğretmenin branşına dikkat etmenin verimliliği artıracağını düşünüyorum.
Leave a Comment