inekle’de Kendine Uygun Öğretmeni Seç

Aylin

“inekle’de okulda, dershanede veya özel derste elde edemeyeceğin şöyle bir avantaj var, kendine uygun öğretmeni çok kısa bir zamanda bulabiliyorsun. Bence bir dersin faydalı olmasında öğretmen-öğrenci ilişkisinin payı çok çok büyük. Ayrıca her an bu öğretmene ulaşabilme imkanının olması da ekstra bir avantaj. Günümüz koşullarında birebir özel ders için maddi olarak da inekle’nin öğrenci dostu olduğunu düşünüyorum.”

Aylin, Hacettepe Üniversitesi, Fizik Öğretmenliği, %100 Almanca, 4. sınıf

Sen inek bir öğrenci miydin?
İlkokulda çok fazla çalışmasam da başarılı bir öğrenciydim. Ne olduysa lisede oldu. Keşke o zamanlar oturup inekleseydim dediğim çok oldu ama acısı üniversitede çıktı 😀
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Sınava hazırlanırken çok fazla programlı bir çalışma sistemim olmadı ama özellikle 12. sınıfta sınava yönelik çalışmalarımı arttırmıştım. Konu olarak derslerde dinlediğim bilgi yeterli geliyordu ve soru çözümü üzerine odaklanmıştım. Benim sınava hazırlanırken ki hatam sevdiğim, yapabildiğim derslere daha fazla zaman ayırmamdı.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Ben üniversiteyi kazanamama korkusunu hiç yaşamadım ve üniversiteyi kazanacağıma hep inandım. Çünkü, kendimi biliyordum, belli bir kapasitem vardı ve bu üniversiteye girmek için gerekli olan başarıdan da fazlaydı. Beklediğim gibi üniversiteyi kazandım ama ben şunu atlamıştım. Üniversiteye girmek önemli değil herkes üniversiteyi kazanabilir. Sen de, arkadaşın da… Önemli olan istediğin bölümü kazanabilmek, mutlu olacağın mesleğe seni ulaştıracak bölümü seçebilmek. Çünkü, hayatını bunun üzerine inşa edeceksin. Öğretmenlik mesleğini sevsem de branşım olan Fizik bir zamanlar benim için baş düşmandı. Ama ben şanslıydım ki bir süre sonra onunla da yıldızım barıştı.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Öncelikle kendinizi hiçbir zaman sınav yüzünden strese sokmayın. Bunu başarabildiğinizde yarışa zaten 1-0 önde başlıyorsunuz. Karşınızda sizi zorlayacak bir sınav yok denemedeki sorularınızla aynı zorlukta sorular, sadece bunun adı LYS-YGS 😀 Ve de yapabileceğinize dair inancınızı hiçbir zaman kaybetmemeniz lazım. Komşunun çocuğu yapıyorsa sen kat kat fazlasını yapabilecek kapasitedesin bunun farkında ol yeter.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Tercih yaparken gittiğim dershanedeki ve okuldaki hocalarımdan, kardeşimden yardım aldım ama daha çok kendi isteklerim doğrultusun da tercih listemi hazırladım. Ve yine çok şanslıydım ki tutmaz diye yazdığım bölümü kazandım.
Sence inekle’nin faydaları neler?
inekle’de okulda, dershanede veya özel derste elde edemeyeceğin şöyle bir avantaj var, kendine uygun öğretmeni çok kısa bir zamanda bulabiliyorsun. Bence bir dersin faydalı olmasında öğretmen-öğrenci ilişkisinin payı çok çok büyük. Ayrıca her an bu öğretmene ulaşabilme imkanının olması da ekstra bir avantaj. Günümüz koşullarında birebir özel ders için maddi olarak da inekle’nin öğrenci dostu olduğunu düşünüyorum. Bizim zamanımızda da inekle olsaydı ben de inek bir öğrenci olurdum.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Bence ilk olarak kendinize en uygun öğretmenleri belirlemeli ve ekstra bir durum olmadıkça aynı kişilerle çalışmalarınızı sürdürmelisiniz. Çünkü, her seferinde bir başka öğretmenle çalışmak belli bir alışma süreci içereceğinden sizin için dezavantaj olabilir. Ayrıca ders almak istediğiniz konu hakkında sizin de bir ön çalışma yapmanızı öneririm. Belli bir temelin üzerine bilgiyi daha kolay inşa edebilirsiniz. Bu da konuyu kavrama aşamasında size daha fazla hız kazandıracaktır.
Leave a Comment