LYS Çalışmak İçin Geç mi Kaldım?

Öncelikle YGS puanlarınız açıklandı. Sonuçlar bazılarınız için olumlu bazılarınız için ise hayal kırıklığı oldu fakat hep söylediğim gibi oldu bitti ve artık bunu unutmanız gerekli. “Sıralamamı şuraya ya da buraya çeker miyim? Yükseltebilir miyim?” tarzında kaygılar ve söylemle size sadece vakit kaybettirir.
Konuya gelirsek, eğer çalışmaya henüz başlamadıysanız ya da yeteri kadar verimli çalışmadığınızı düşünüyorsanız duruma el atmanın, bunu artık değiştirmenin tam zamanı. Öncelikle mümkün olduğunca asosyal olmalısınız. Yani her arkadaş çağrısına cevap vermekten vazgeçin. Tabii ki aralarda rahatlamak için dışarı çıkın, eğlenin ama bunun dışında mutlaka her günü derslerle testlerle haşır neşir olarak geçirin. (Ders mi çalışmalı, dışarı mı çıkmalı videomuzu izlemek için tıkla!)
Bugüne kadar ciddi bir çalışma yapamadıysanız, tüm konuları bitirmek için yeterli zamanınız olmayabilir. Ancak, bu bir son değil! Yani, “Bugüne kadar pek çalışamadım, artık çok geç” diyip, karamsarlığa kapılıp daha da verimsizleşip, pes etmeyin! Ne yapabilirsiniz? O zaman gireceğiniz alanların yatkın olduğunuz ve bol soru gelen kısımlarına odaklanın. Negatif söylemlerden ve “Bu sene geçti, artık seneye hazırlanırım” psikolojisinden uzak durun. Evet günün sonunda seneye hazırlanmanız gerekebilir ama bu şu an boş oturacağınız anlamına gelmez. Sonuç olarak vakit az ama yine de bir vakit var önünüzde. Unutmayın, kalan süreyi olabildiğince verimli kullanmak ve durumu avantajınıza çevirmek yine sizin elinizde.
Anlamadığınız konular mı var? Tüm notlarınızı, kitaplarınızı taradınız, her türlü videoyu izlediniz ama yine de cevaplanmayan sorularınız mı var. Fazla zaman kaybetmeyin ve yardım alın. inekle.com‘daki üniversitelilerden birebir özel ders alabileceğinizi unutmayın. Bu sayede zamanınızı en verimli şekilde kullanabilir, soruları çözerek, konuları tamamlayarak sağlam bir şekilde ilerleyebilirsiniz.
Hepinize başarılar dilerim.
Emre Solmaz – inekle Eğitim Danışmanı

blog-banner

Leave a Comment