LYS Fen Bilimleri Hazırlık Programı: 4. Gün

4. gün, çalışma programının son günüdür. Bu yoğun programın sonuncu günü tabii ki diğer günlere oranla daha yoğun olacaktır. İlk üç günü sorunsuz uyguladıysanız, 4. günü de aynı şekilde uygular ve son öneriler yazımı da cuma sabahı dikkatle okursanız, ben sınavınızın beklediğinizden iyi geçeceğini umuyorum.

Fizik: Dalgalar, Optik, Atışlar, Birimler ve Fiziksel Nicelikler.

Dalgalar konusu 1. gün de vardı, bugün de var. Bunun sebebi, Dalgaların LYS Fiziğinin kilit konularından biri olması. Bu yüzden bu son günde dalgalardan 100 soru çözmenizi öneririm. Diğer bir konumuz Optik de aynı dalgalar gibi önemli bir konudur. Optik için 80 soru, diğer iki konu için 30’ar soru yeterli olacaktır.

Bugün bir değişiklik yapıp Fizik için ekstra konular vereceğim. Eğer enerjiniz yeterse bu iki konudan 50’şer soru çözerek hatırlamanızı ve pekiştirmenizi tavsiye ederim. Bu konular: İş-Güç-Enerji ve Moment Denge.

Kimya: Organik Kimya, Atomun Yapısı, Periyodik Cetvel ve Mol Kavramı.

Organik her zamanki gibi ana konumuz ve tekrarlıyorum mutlaka ezber kısımlarına tekrar tekrar göz gezdirin. Organik’ten 60 soru, diğerleri 20’şer soru. Bu arada periyodik cetvelde de ezber kısımlara özen gösterin.

Biyoloji: Sistemler, Kalıtım ve Gen Mühendisliği, Sınıflandırma ve Biyoçeşitlilik.

Kimyadaki Organik Kimya gibi Biyolojinin de ana konusu Sistemler ve 4. günde karşımıza çıkıyor. Bu konuyu okumanız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Her konudan 50’şer soru uygun olacaktır.

Kolay gelsin.

Emre Solmaz – inekle.com Eğitim Danışmanı

Leave a Comment