Sınav Döneminde Hayatımızı Kolaylaştırdı

inekle’nin ikizlerinden Berin ile yaptığımız sohbetimizi paylaşıyoruz sizlerle. Sürekli iletişim halinde olduğumuz ikizlerden, Berin Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp bölümüne, Berru da Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık bölümüne yerleşti. İkizlere mümkün olan her an inekle ekibine teşekkürlerini ilettikleri ve doğru yolda olduğumuzu, bir faydamız dokunduğunu hissettirdikleri için teşekkür ediyor ve üniversite hayatlarında başarılar diliyoruz!

Berin-inekle-ogrencisi

“Seni anlayan insanların olması, anlamadığın konuyu, yapamadığın soruyu anında sorma ve öğrenme imkanı, zamandan mekandan bağımsız oluşu, öğretmenlerin harika birer insan ve başarılı olmanız adına ellerinden geleni yapıyor olmaları, pek çok öğretmenimden daha anlayışlı ve güzel anlatıma sahip olmaları, neredeyse 7/24 çevrimiçi olan teknik destek ile sorun denen şeyin pek mümkün olmaması… Çook faydası var çookk…”

Berin, Çorum (Anadolu Öğretmen Lisesi’ni bitirdi)

inekle’yi ne kadar süredir kullanıyordun? Ve daha çok ne için kullandın?
inekle’yi bir seneyi aşkındır kullanıyorum.Matematik ve geometride yapamadığım sorular oluyordu, kardeşime soruyordum sorabilirsem o da sınava çalıştığından ilgilenmiyordu pek, kıyamıyordum da ona.Ben de inekle’deki abilerime soruyordum sorularımı 🙂 Bir de pek düzenli çalışamazdım, onun için çalışma stratejisi yapardık inekle’deki abimle.
Neden inekle’yi tercih ettin? Seni çeken ne oldu?
Bir gün kardeşimle çözümsüz sorularla boğuşurken birden “Geçen babam ne demişti, inekli bir şeydi, hımm inekle..” Araştırdık sonra, yazılanlar çok hoştu, fiyatlar da çok makuldü, biz de üye olduk. Sorularımız çözülüyor ve süper insanlarla ders yapıyorduk.Teknik destek de her sorumuza yanıt veriyordu. Açıkçası bunlar ve daha fazlası beni inekle’ye çeken başlıca nedenlerden.
Dershaneye gidiyor muydun ya da özel ders alıyor muydun?
Evet dershaneye gidiyordum, ancak özel ders almadım hiç 🙂
LYS dereceni öğrenebilir miyiz? Yeni dönemde hangi üniversitede olacaksın?
LYS’de MF3’de 12bindeydim.Yeni dönemde Afyon Kocatepe Üniversitesi, Tıp fakültesi‘nde olacağım.
Bu başarında inekle’nin bir rolü var mıydı sence?
Olmaz mı..inekle olmasa burada, bu seviyede olamazdım.
YGS-LYS’ye nasıl hazırlandın? Şu an sınava hazırlanan öğrencilere herhangi bir tavsiyen var mı?
Ygs-Lys’ye planlı, programlı çalıştım. Her hafta Hacı Ali abimle program hazırlardık, ne can sıkıntısı ne de karamsarlık kalırdı geleceğe dair içimde, yepyeni pencereler açtı ufkumda, çok net söyleyebilirim ki kazanmamda en çok pay ailemden sonra Hacı Ali abimde.
Sınava hazırlanan arkadaşlarada şunu söyleyebilirim: Kendilerine inansınlar, isterlerse yapabileceklerine, hayallerinin onların kanatları olduğuna.Ve Hacı Ali abimin dediği gibi onları daima farklı kılacak planları, stratejileri ve hayalleri olsun.
Üniversite hazırlık döneminde inekle olmasaydı eğer, ne yapacaktın? Çözemediğin sorularda, anlamadığın konularda nereye başvuracaktın?
Ne yapardım bilemiyorum, bu süreç benim ve ailem için daha zorlu geçerdi kesinlikle. inekle’de ben sadece sorularıma yanıt bulmadım aynı zamanda beni anlayan insanlarla konuşma fırsatı buldum. inekle olmasa yine az da olsa ben diğer öğrencilerden şanslıyım, benimle sınava çalışan ikizim vardı ona bol bol soru sormaya çalışır, “Şu konuyu anlatır mısın Berru?” der, dershaneye daha sık gider halletmeye çalışırdım. Ama Allah’tan inekle var.
Sence inekle’nin faydaları neler? Bu dönemde ne gibi kolaylıklar sağladı inekle?

Seni anlayan insanların olması, anlamadığın konuyu, yapamadığın soruyu anında sorma ve öğrenme imkanı, zamandan mekandan bağımsız oluşu, öğretmenlerin harika birer insan ve başarılı olmanız adına ellerinden geleni yapıyor olmaları, pek çok öğretmenimden daha anlayışlı ve güzel anlatıma sahip olmaları, neredeyse 7/24 çevrimiçi olan teknik destek ile sorun denen şeyin pek mümkün olmaması… Çook faydası var çookk…

Sorularımı inekle’yi tanımadığım vakitlerde önce biriktirir, öğretmenime soracağım zaman çoğunu hatırlayamaz, soru çözülür ama ben daha soruda nereyi anlamamıştım, nereye takılmıştımla giderdi vaktim. Çoğu soru da arada kaynar giderdi. Ama inekle ile sorum olduğunda anında ders yapabiliyor, takıldığım yerleri sorabiliyor yada havuza atabiliyordum. inekle sınav döneminde hayatımızı çok kolaylaştırdı diyebilirim.

inekle’yi bir kelime ile anlatmanı istesem?
inekle’yi tek kelimeyle anlatmak zor ancak “yuva” denilebilir.
Peki son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?
Evet, inekle benim için tarif edemeyeceğim çok fazla güzel şey yaptı, hayatıma çook güzel anlamlar kattı, güzel anlar yaşattı. Benim hep yanımdaydılar. inekle’yi kurduğunuz, her gün daha iyisi yenisi için uğraştığınız için teşekkürler. Düşünsenize siz olmasanız inekle olmazdı, inekle olmasa ben öncelikle Hacı Ali abi olmak üzere, Anıl abi, Alaettin abi, Süleyman abi, Şeyma abla ve dahasıyla tanışamıycak, derslerim böyle güzel olmayacak, belki de tıp olmayacaktı 🙂 Öncelikle sizlere sonsuz teşekkürler.
Ayrıca; bana desteğini eksik etmeyen, beni düzenli çalışmaya alıştıran, beni mutlu eden, benim başarılı olmam için elinden geleni yapan, benimle her hafta program hazırlayan, beni motive eden ve dahasını yapan, inekle’yi daha güzel kılan değerli insan Hacı Ali abime; sabah öğle akşam ve haftanın yedi günü sorularımıza yanıt veren gerçek bir abi olan Alaettin abime; konu anlatımlarıyla matematikte level atlamamı sağlayan soru çözümleriyle destek veren Anıl abime, fen adına istisnasız tüm sorularımı yanıtlayan verdiği tüyolarla ,desteğiyle hep yanımızda olan Süleyman abime; kimya başta olmak üzere derslerimde yardımcı olan inekle’deki en şeker öğretmenlerden Şeyma ablama ve diğer inekle öğretmenlerine duaları, yardımları ve sıcakkkanlı oluşlarından ötürü sonsuz teşekkürler, iyi ki varsınız 🙂
Leave a Comment