Sınav Stresini Nasıl Yenebilirsiniz

Sınav stresini nasıl yenebilirsiniz?

Şimdi, bununla ilgili değişik teknikler tabii ki vardır ama benim size önerim simülasyon yaratmanız. YGS sınavı olur, LYS olur, TEOG olur hiç farketmez. Bu söylediğim hepsi için geçerli.

Geceden sanki sınava ertesi gün gireceğinizi hayal etmeniz en önemli nokta. Onun gerçek bir sınav olduğunu düşünün ve geceden salondaki masaya olacağınız,  kendinize uygulayacağınız sınavı yerleştirin.

Yatarken, ertesi gün hayatınızın sınavına gireceğinizi hayal edin ve düşünün. Sabah, tıpkı sınav saatindeki gibi uyanın, kahvaltı yapın, duş alacaksanız alın vs vs. Ardından, sınav salonuna girer gibi salona girin ve bu noktada aile fertlerinizin birinden yardım isteyin, size gözetmenlik yapmasını. Sınavı önünüze alın, saate bakın ve tam saat geldiği zaman sınavı açın ve yapmaya başlayın.

Bu, sınav stresinizi çok hafifletecektir, çünkü aynı durumu defalarca yaşadığınız zaman stres gittikçe azalacaktır.

Birçoğunuzun aklına gelen soru şu; bu dershanelerde, okullarda girdiğimiz deneme sınavlarında zaten bizim için bu simülasyon yaratılmıyor mu? Evet, yaratılıyor. Ama, benim burada bahsettiğim sizin de bunun içine girmeniz. Yani, ruh haliyle, düşünceyle bu sınavın ortamına kendinizi alıştırmanız.

Stresiniz bu simülasyonu kendi evinizde, inanarak yaptığınızda sürekli azalacaktır.

blog-banner

Leave a Comment