Sizi En İyi Anlayan Öğretmenlerden Ders

“Bir sınavı kazanmanın birinci yolu yapabileceğine inanmaktır. Adayların sınavlardan korkması, daha güzel ifade etmek gerekirse, yapamayacaklarına inanmaları başarısız olmalarının en büyük nedeni. Öncelikle, yapabilirsiniz! İstedikten sonra yapılamayacak hiçbir şey yok. Devamında düzenli çalışma ile her şeyin üstesinden geldiğinizi göreceksiniz.”

Abdulsamet, Gazi Üniversitesi, Maliye, %30 İngilizce, 3. Sınıf

Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?
Lisede inek bir öğrenci değildim ama her zaman sorumluluklarımın farkındaydım. Günlük tekrar yapmazdım, sınav gecesi sabaha kadar çalışanlardandım. Okulda sayısal dersler haricindeki derslere kendimi çok vermez hatta dersleri dinlemezdim diyebilirim. Derslere her zaman evde çalışırdım.
Belli destek alındıktan sonra dersin bireysel olarak öğrenebileceğine inanıyorum. Okulda, dershanede, derse gitmeden önce konuyu her zaman bitirmiş şekilde giderdim. Bu şekilde konuya hem daha hakim olurdum hem eksik yanlarımı görür kapatırdım ama hiçbir zaman inek bir öğrenci olmayı seçmedim.
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Sınava 11.sınıfın 2. dönemi hazırlanmaya başladım. Tabii daha zamanın olması ve önümde uzun bir sürecin olduğunu düşünerek yavaş yavaş başladım. Birçok aday sınava çalışırken ilk başladığı zamanlar fazla çalışarak zamanla düşüşe geçer. Ben az çalışarak zamanla daha çok çalışmayı seçtim.
Sınava hazırlıkta en önemli taktik elbette adayın kendini bilmesinden geçer. Nasıl bir ortamda ders çalışmayı sever? Müzik dinleyerek mi ? Sabah erken saatler de uyanarak mı? Ya da gece sabaha kadar çalışarak mı? Öncelikle ders çalışmayı zevkli hale getirmek gerek. Sonuçta uzun bir süreç belki bir yıl veya daha fazla yılları alacak çalışmadan bahsediyoruz. Biraz keyifli hale getirmekte fayda var. Sınavlara hazırlanırken seçilen kaynaklara dikkat edilmeli. Yönetmeliğe uygunluğu, sınavlarda çıkacak sorularla yakın sorular olup olmadığı, kolaylığı, zorluğu gibi birçok etkene bakılmalı. Size en uygun kaynakları seçmelisiniz belki bu konuda tecrübeli birinden yardım bile isteyebilirsiniz.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Sınava hazırlanırken en büyük sorunlardan biri de sınav stresi, gelecek kaygısı ve en önemlisi aile baskısı. Birçok arkadaşımın en büyük sıkıntılarından biri aile baskısıydı. Benim ise en büyük yardımcım ailemdi. Her zaman yanında olduklarını bilirim. Babamın odama girip zorla beni dersin başından kaldırıp hadi maça gidiyoruz dediğini bilirim. Kazansam da kazanamasam da ailemin yanımda her zaman olacağını biliyordum. Herkes gibi ben de aileme çok şey borçluyum. En büyük destekçilerim ailemdi.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Düzenli çalışmayı hiçbir zaman ihmal etmemek gerek. Düzenli çalışmaktan kasıt, günde 1 saat de olsa her gün ders çalışılmalı. Yapabildiğiniz soruları zaten yapmışsınızdır önemli olan yapamadığınız bilmediğiniz sorular. Yapamadığınız soruları mutlaka öğrenin. Strese girmek yerine olumlu düşünün. İstediğiniz zaman yapamayacağınız şey yok, o yüzden umutsuzluğa kapılmak yerine her zaman çalışmayı seçin.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Seçim yaparken bu seçimin bizim hayatımızı şekillendireceğinin farkındaydım. Hedeflediğim puanın altında almama rağmen bir daha hazırlanmayı seçmedim. Seçim yaparken puana ya da sıralamaya göre değil sevdiğim bölümü okumayı seçtim. Herkes gibi uzmanlardan yardım aldım. Ama, ne istediğimi biliyordum. Seçimimde en etkili olan benim kararımdı.
Sence inekle’nin faydaları neler?
inekle sayesinde birçok öğrenci kafasını karıştıran sorulara anında cevap bulabiliyor. Üniversite öğrencileri ile bire bir derslerde üniversite hakkında konuşabiliyor, bilgi alabiliyorlar. Bu sayede öğrenci hem üniversite için daha çok heveslenmiş oluyor hem de doğru orantıda derslerine çalışması da artıyor.
7/24 online bir sistem. İstediğiniz zaman sorunuzu sorabiliyorsunuz. Bazen düşünüyorum keşke bizim zamanımızda da inekle olsaymış. İşimiz daha kolay olurdu o zaman. inekle’de kendi alanından kendini ispat etmiş üniversite öğrencileri bulunuyor. Sizin yaşadığınız sınav stresini yakın zamanda yaşamış, sizi en iyi anlayan öğretmenlerden ders alıyorsunuz. inekle ile bir öğrencinin çözdüremeyeceği ve anlamayacağı konu olduğunu sanmıyorum. İyisi mi bence inekle kaçırılmayacak bir fırsat.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Öğrencilerin inekle’den en iyi şekilde yararlanabilmeleri için yapmaları gereken öncelikle eksiklerini belirlemek. Hangi konuda ne derece takviye alması gerektiği, soru çözümü ya da konu anlatımı istediğine öncelikle karar vermemeliler.
inekle 7/24 aktif bir sistem, sırada beklemeyi gerektiren ya da bir yerde öğretmen ile buluşup ders çalışılan bir sistem değil. İnternet üzerinden olması ve anında ulaşılabilir olması öğrencilere birçok fayda sağlıyor. Peki nelerdir bunlar?
• Çözemediğiniz soruyu saat kaç olursa olsun, çözdürebileceğiniz öğretmenlere anında erişim.
• Eksik olduğunuz konuları vakit kaybetmeden anında öğrenebileceğiniz bir platform.
Hedeflediğiniz üniversitenin öğrencisinden ders alıyorsunuz. Aklınızda üniversite ile alakalı tüm soruları sorabilme imkanı.
Kısaca söylemek gerekirse öğrenciler inekle’den her anlamda yararlanabilir. Fiyatının düşük olması ve interaktif özelliği ile size her anlamda kolaylık sağlayacaktır.
Leave a Comment