Sözel Derslere Nasıl Çalışmalı?

Sözel derslere nasıl çalışmanız gerek? Öncelikle, sözel ders dediğimiz zaman edebiyat, dil anlatım, tarih, coğrafya, felsefe gibi dersler karşımıza çıkıyor.

Coğrafyayı bu derslerden biraz ayırabiliriz çünkü coğrafya sayısal içeriğe sahip bir derstir. Sayısal içerikli olan konularında, özellikle harita bilgisi tarzındaki konularda konu içeriği kadar bol soru çözümüne de ağırlık vermeniz gerekiyor. Çünkü, sayısal içerikten ötürü soru çeşidi gerçekten fazla. 

Diğer derslere baktığımızda, diğer derslerden özet kağıtları çıkarmanız ya da bir özet defteri tutmanız çok önemli. Çünkü, konular çok fazla içeriğe sahip olduğu için, her test çözüşte tekrar tekrar dönüp konu karıştırmak ya da kitap karıştırmak zorunda kalmamanız gerekiyor.

Şimdi mesela tarihten, 1. Dünya Savaşı ile ilgili bir özet kağıdı hazırlarken böyle anahtar kelimeleri kullanmaya çalışın. İtilaf ve ittifak devletlerini alt alta yazın. Ama mesela, Amerika’nın parantez içerisinde savaşa sonradan girdiği ya da Wilson ilkelerini mutlaka not edin. Bunlar size, hem test çözerken hem de sınava hazırlanırken büyük fayda sağlayacak.

 

blog-banner

Leave a Comment