TEOG Önerileri

İnekle Eğitim Danışmanı Emre’den TEOG öğrencilerine son dakika önerileri:

Öncelikle iki gün sürecek olacak TEOG sınavında hepinize başarılar dilerim. TMD – Türkçe, Matematik ve Din Kültürü sınavları için işte birkaç öneri:

Türkçe bölümünde parçaları okurken mutlaka parçaların içine girmeye, onları sizler yazmışsınız gibi davranmaya çalışın. Bu şekilde yaklaşırsanız daha rahat cevaplara ulaşabilirsiniz. Noktalama işaretleri ve yazım yanlışlarında soruları tekrar tekrar okuyun.

Matematik bölümü için, bu sefer diğer sınavdan daha fazla konu ve formül var. Bence bir sayfalık “unutmamam gerekenler” adında kağıt hazırlayın. Sinüs, kosinüs, pisagor, 90 derece döndürme formülleri gibi kısa kısa notlarla, bütün konulardan bölümler yazın. Sınav sabahı şöyle bir göz gezdirmenizin faydası olacaktır.

Din Kültürü bölümünde ise, eğer çalışamadıysanız, yapabildiğiniz kadarını genel kültürünüzle yapmaya çalışın.

Sınavdan önceki gece uyumak için kendinizi asla zorlamayın ve sınav sabahı kahvaltınızı normal yapın. Asla, “birazdan sınava gireceğim, bol enerji lazım” diyerek bala, pekmeze yüklenmeyin. Standart günlerdeki gibi davranın. Sınava arabayla gidiyorsanız, arabada müzik açmayın, kulağınıza takılabilir şarkılar sınav anı konsantrasyonunuza zarar verebilir. Kendinize güvenin. Hepinize şimdiden başarılar! 🙂

Leave a Comment