TEOG Sonrası Tercih Tavsiyeleri

Öncelikle TEOG bitti hepinize geçmiş olsun. Şimdi önünüzde tek bir zorlu süreç var, bu da tercih dönemi. Birincisi daha önce de belirtmiştim, “Sorular zordu puanlar düşer” ya da “Konuştuğum herkes full yapmış, mahvoldum” gibi önermeleri bir kenara bırakın. Puanlar açıklanıp tercihler başlayana kadar durumu hiçbirimiz bilemeyiz.

Tercih döneminde dikkat etmenizi istediğim birkaç nokta var:

1) Tercih edeceğiniz okulları mutlaka görün.  Gidin okulları gezin ve binaları tanıyın. Yıllarınız o okulda geçebilir ve mutlaka okulda vakit geçirip kendinizi oraya ait hissedip hissetmediğinizi tartın.

2) Evinizle okul arasındaki mesafeyi de dikkate alın. 9. sınıfta yolda geçireceğiniz süre çok da önem taşımazken 12. sınıfta bir saat bile sizin icin çok önemli olacak. Bu yüzden mutlaka mesafeyi göz önünde bulundurun.

3) Puanınıza göre okul seçerken dikkatli olun. “Puanım beklediğimden yüksek geldi, puanım boşa gitmesin” mantığıyla hareket ederken önemli bir noktayı gözden kaçırmayın. Tabii ki puanınızın yarısı olan okula gidin demiyorum ama istediğiniz okuldan 10 puan fazlanız var diye tercih etmediğiniz bir okula da gitmeyin.

4) Okulların yabancı dillerini ve bu dillere yatkınlığınızı iyice ve gerçekçi bir şekilde değerlendirin. Örneğin; “İngilizce’yi bile öğrenirken çok zorlanıyorum, kelime ezberim kötü” diyorsanız Fransızca eğitim veren bir okula gitmeye karar vermeden önce iki defa düşünün.

Umarım yaptığınız seçimlerin olumlu sonuçlarıyla karşılaşırsınız. Hepinize kolay gelsin!

Emre Solmaz – inekle Eğitim Danışmanı

blog-banner

3 thoughts on “TEOG Sonrası Tercih Tavsiyeleri”
  1. benim 6 ve 7 ortalamam 96 bu yıl çok iyi hazırlanıcam ama Ankara Fen i istiyorum olur mu bilmiyorum

    1. Ankara fen eskisi kadar iyi değil başka bir fen lisesine git bence en iyi fen lisesi aydın fen lisesi.

  2. benim 6.sınıf ortalamam 98 7.sınıf ortalamamda 100 inşallah fen lisesini kazanıcam ya

Leave a Comment