Üniversite Sınavına Hazırlık

Üniversite sınavına hazırlık

Üniversite sınavına aylar kala bayram tatilini tekrar yapmak ya da eksikleri kapamak için bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz! inekle’de tatil olmadığını unutmayın. Çevrimiçi öğretmenlerden istediğinize anında ders talebi göndererek, hemen çalışmaya başlayabilirsiniz. Çevrimdışı öğretmenlere ise platform üzerinden SMS ya da mesaj göndererek ulaşabilir, belli bir saatte buluşmak için sözleşebilirsiniz. Bu tatil döneminde dikkat edebileceğiniz birkaç noktayı eğitim danışmanımız Emre Solmaz ile beraber derledik. Aklınızın bir köşesinde bulundurmanızı öneririz : )

Öncelikle üniversiteye hazırlanan öğrenciler olarak bu bayramı bir “tatil” olarak görmemelisiniz. Haliyle bu bir tatilden ziyade bir fırsat aslında! Lise son sınıfta okuyan öğrenciler için önümüzdeki hafta birçok okulda sınavlar olacağından ve okul notlarının üniversite sınavına etkisi düşünüldüğünde sınavlara çalışmak büyük önem taşıyor.
Bu tatil boyunca henüz çalışmaya başlamamış adaylar için önerilerimiz şunlar:
1) Öncelikle en eksik olduğunuz ders ağırlıklı olmakla birlikte bütün derslerin üstünden mutlaka geçin.
2) LYS için çalışmaya bir engel olmadığı halde şu an asıl üstünde durulması gereken YGS.
3) Matematik dersinin kritikliği düşünülecek olursa unutulması muhtemel olan matematik konularına ve pratiğe dayalı konulara ayrıca dikkat edilmeli.
4) Matematikte sayılar, fizikte dinamik ve mekanik konuları, kimyada ise madde bilgisi üstünde özenle durulması gereken konulardan.
5) Sözel alanda ise öğrencilerin artık ezber kağıtları hazırlamaları gerekir. Yavaş yavaş tarih ve coğrafya dersleri için konu özetleri çıkartılmalı, duvarlara post-it ler yapıştırılmaya başlanmalı.
6) Son olarak sınavlara hazırlandığınızı hatırlatarak aile ziyaretlerini kısa tutmayı unutmayın.
Leave a Comment