Yarınki TEOG Öncesi Son Öneriler

Öncelikle herkese başarılar dilerim ve bu akşam şahsen yapılmasını önerdiğim birkaç şeyi sıralayayım.

1- Sınav hakkında konuşmak olumlu bir davranış olmasa da illa konuşmam lazım diyen arkadaşlar abartmamak koşuluyla sınav kritiği yapabilirler.

2- Geç yatmamaya çalışmak için kendinizi zorlamayın. Gözlerini sıkara uyumaya çalışmak yok yere stres yükler. Fakat bu demek değil ki gece 2’de uyumak da normaldir.

3- Uyku vaktine doğru yeme içme olaylarını kesmenizi öneririm. Böylece uykunuz rahat gelecektir.

4- Sınav sabahı cep telefonu ve diğer multimedya araçlarına fazla yaklaşmayın ve sınava giderken araç radyolarından uzak durun. Duyacağınız melodik bir şarkı kulağınıza takılabilir, dilinize dolanabilir.

5- Bugün olan sınavı artık geride bırakın ve yarınki sınava odaklanın. İçiniz rahat değilse bazı formüllere ve bilgilere tabii ki bakın ama kendinizi hırpalarcasına saatlerce test çözmeyin.

Aklınıza takılan soru ve konularda fazla zaman kaybetmeden inekle.com‘daki üniversitelilerden birebir yardım alabilir, daha hızlı ilerleyerek içinizi de rahatlatabilirsiniz.

6- Ailenizle ya da arkadaşlarınızla soft konuları konuşun, yani havadan sudan muhabbet edin.

7- 3 bölümün her birini ayrı olarak görün. Bir öncekine bir sonrakine takılmayın. Sadece o teste odaklanın. Bir bölüm kötü geçti diyelim. Mesela 4-5 yanlışınızdan eminsiniz sakın “Artık benim için her şey bitti” demeyin! Her puana göre bir okul bulabilirsiniz.

8- Sınav sabahı normal rutininizin dışına çıkmayın. Normalde yiyip içmediğiniz şeyleri zihin açar vs diyerek, yiyip içmeyin. İlk seferde vücudunuzun nasıl tepki vereceğini bilemezsiniz.

Herkese başarıları diliyoruz.
Emre Solmaz – inekle.com Eğitim Danışmanı

Leave a Comment