Özgür ve Rahat Bir Platform

Bu kez sorularımızı; inekle’ yi Haziran 2013’den beri kullanan ve ineklede toplam 977 ders 17505 dakika ders yapmış Büşra’ya yöneltiyoruz.
Burası özgür ve rahat bir platform bunu avantaja çevirmek bizim elimizde. -Büşra K, 12.Sınıf, İstanbul 
inekle’ yi ne kadar süre kullandın?
Yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum. Teog’ a hazırlanırken de yaz tatilinde kullanmıştım.
inekle’ yi ne amaçla / nasıl kullanıyorsun?
inekle’ yi okulda anlayamadığın ya da kaçırdığım konuları telafi etmek amacıyla kullanıyorum. Çözemediğim sorularda yardım alıyorum ve Tabii ki YKS (TYT-AYT) için tam bir destek platformu.
Belli bir öğretmen ile mi çalışıyorsun, yoksa kim çevrimiçi ise ondan mı yardım alıyorsun?
Kesinlikle şu öğretmenden ders almalıyım diye bir şart koşmuyorum kendime. Tabii ki anlatımını çok beğendiğim öğretmenler var. Genellikle onlardan ders almaya çalışıyorum. Onlara ulaşamıyorsam ve acilse çevrimiçi öğretmenlerden de ders alıyorum.
inekle senin için neden cazip, neden tercih ettin?
İlk hedefim dünyaya yararlı bir insan olmak. Bunlar içinde ilk iş olarak iyi bir insan olmaya çalışmak. İkinci işim ise matematikte ilerleyebildiğim kadar ilerlemek istiyorum. Sansasyonel bir şey yaratamasam da iyi bir matematikçi olup insanlık için faydalı işler yapmak istiyorum.
inekle’ nin hayallerini gerçekleştirmede sana nasıl yardımcı olduğunu düşünüyorsun?
inekledeki öğretmenler alanlarında gerçekten iyiler ama her şeyden önce evindeki ortam dışarıdaki bir dershane ortamından çok daha rahat bence. İstediğin saatte ders alabilme şansın var. Hem fiyatıda daha uygun. O kadar çok avantaj var ki öğrencilere cazip gelmesi için.
Dershaneye gidiyor musun ya da özel ders alıyor musun?
Dershaneye gitmiyorum , özel ders de almıyorum.
inekle’ nin ne gibi faydalarını gördün?
Okulda sınav notlarıma çok yararını gördüm. Bunun yanında 9, 10 ve 11. sınıfı hakkıyla bitirirsen yani düzgün çalışarak bol soru çözerek telaşa kapılmadan 12. sınıfta zorlanmadan eksiklerini kapatabileceğime inanıyorum. inekleyle çalışırsa zaten bunu yapması çok kolay.
inekle’ nin avantajları / farkları neler?
inekleyi cazip kılan her şey 🙂  avantajı öğrenci tarafından bakıldığında avantaj. Yukarıda söylediklerime bir şey ekleyecek olursam tabi soru havuzu. Zaman kaybını önlüyor her şeyden önce bir soruya çok takılmadan havuza gönderiyorum ve başka sorulara bakabilme imkanım oluyor.
inekle’ de “keşke olsaydı” dediğin bir şey var mı?
Hayır ya her şey çok güzel çok teşekkürler.
Üniversite için bir hedefin var mı?

Evet var. Boğaziçi Üniversitesinde Mühendislik okumak istiyorum. Ama hangi mühendislik derseniz o konuda biraz kararsızım.

Sence “ineklemek” ne demek?
ineklemek masa başında saatlerce oturup ders çalışmak gibi algılanıyor çoğu zaman. Ama bence ineklemek hakkını vererek çalışmak. Bir öğrenci 3 saat çalışarak bir konuyu anlıyorsa diğer öğrenci 1 saat çalışarak anlayabilir bunun zekayla alakası yok önemli olan verimli çalışmak.
Diğer öğrencilere inekle ile ilgili bir mesajın var mı?

ineklenin avantajları anlat anlat bitmiyor. Ama gelip görmeleri, yaşamaları gerekiyor bu ortamı.

Online eğitimin birebir özel ders veya dershaneden farkı var mı sence? Bu bir avantaj mı, dezavantaj mı?

Var tabi ki. Kalabalık ortamlarda yapılan derslerden ya da kalabalık psikolojisi sebebi ile bazı öğrenciler çekingen kalabilir. Birebir özel derste bu durum pek yaşanmıyor ama yine de ders alınan hocayla öğrenci arasındaki iletişimin güçlü olması gerekiyor bence. ineklede istediğin öğretmeni seçip ders alabilirsin. Bu yönden özel dersten daha avantajlı.

Leave a Comment