Dünyanın En Önemli 10 Üniversitesi

Üniversite öğrenimi geleceğin planlanması adına çok önemlidir. Dünyanın en önemli 10 üniversitesi genç bireylerin kariyer hedeflerinin gerçekleşmesinde büyük rol oynuyor. Dünyaca ünlü üniversitelere girebilmek için bu üniversiteler tarafından kabul görmek önemlidir. Dünyanın birçok yerinden öğrenci bu meşhur üniversitelerde öğrenim görmek için başvurularını yapmaktadır. Kabul gören öğrenciler için fırsat kapıları sonuna kadar açılır. Bu üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler iş ve kariyer sıkıntısı çekmezler.

Dünyanın en önemli 10 üniversitesi dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun başarılı öğrencileri havada kapmak için yarışırlar. Dünyanın en popüler üniversiteleri öğrencilere eğitim vermekle kalmaz kariyer inşa etmesi için iş fırsatları da yaratır. Bu sebeple bu üniversitelerde okumak hem akademik olarak hem de kariyer oluşturmak için oldukça önemlidir.

Dünyaca Ünlü 10 Önemli Üniversite

Dünyanın En Önemli 10 Üniversitesi İçinde Hangi Okullar Bulunuyor
Dünyanın En Önemli 10 Üniversitesi İçinde Hangi Okullar Bulunuyor

Dünyanın en önemli 10 üniversitesi başarılı öğrencileri kabul etmek için adete birbirileri ile de yarışırlar. Dünyaca ünlü bir üniversitede eğitim görmek demek kişinin hayat standartlarının yükselmesi demektir. Bu okullarda eğitim gören çocuklar önemli projelerde yer alabilir, sorumlulukları gelişerek lider olma yönünde ilerler. Bununla birlikte sosyal statü sağlayarak toplum tarafından saygı uyandırırlar.

Göz Alıcı Dünyanın En Önemli 10 Üniversitesi
Göz Alıcı Dünyanın En Önemli 10 Üniversitesi
  1. Oxford Üniversitesi: Dünyanın en önemli 10 üniversitesi listesinde bir numaradır. İngiltere’de bulunan Oxford üniversitesi kabul oranı oldukça düşüktür. Bu sebeple burada eğitim gören kişilerin başarı potansiyeli çok yüksektir. Öğrencilerin İngilizcelerinin yeterli seviyede olması çok önemlidir. Oxford üniversitesine kabul edilen kişiler alanları doğrultusunda farklı sınavlara girebilmektedir.
  2. Cambridge Üniversitesi: İngiltere üniversite eğitim alanında oldukça güçlü bir ülkedir. Cambridge üniversitesi de dünyaca ünlü ikinci üniversitedir. Kabul oranına bakıldığında ! ile öğrencilerin kabul oranını daha artırır. Önemli pek çok bilim adamı Cambridge üniversitesinden mezun olmuştur.
  3. Stanford Üniversitesi: Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan üniversite Kaliforniya eyaletinde yer alır. Özel bir üniversite olduğundan dünya sıralamasında eğitim bütçesi en yüksek okullardandır. Bununla birlikte öğrenci kabul olanı çok düşüktür. Stanford %3,7 ile dikkat çekmektedir.
  4. Harvard Üniversitesi: Dünyanın en önemli 10 üniversitesi arasında yer alan Harvard üniversitesi ABD Massachusetts eyaletinde yer alır. Öğrenci kabul potansiyeli %3,2 ile oldukça düşüktür.
  5. Massachusetts Institute of Technology (MIT): Özellikle mühendislik, matematik, bilim alanlarında okumak isteyenler MIT üniversitesini tercih edebilirler. Ancak kabul oranı %4 olduğundan başarılı bir eğitim hayatı önemli olacaktır. Okula kabul edilebilmek adına SAT, ACT sınavlarının tahmin edici olması gerekir. Ayrıca dil yeterliliği de çok önemlidir.
  6. California Institute of Technology (Caltech): Teknoloji ve bilim üzerine eğitim görmek isteyenler Caltech tercih edebilirler. Dünyanın en önemli 10 üniversitesi arasında en düşük kabul sağlayan okuldur. Kabul oranı sadece %2,7 olarak başarılı öğrencilere odaklanmıştır.
  7. Imperial College London: İngiltere’de bulunan okulun kabul oranı oldukça makuldür. Öğrenci kabul oranı ,3 olan üniversite en çok tercih edilenler arasında yer alır. Eğitim alanlarının geniş bir yelpazede olması öğrencilere alan seçeneği tanımaktadır.
  8. ETH Zürih: Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü İsviçre’de yer almaktadır. Mühendislik, mimarlık, fen, matematik gibi alanlarda öğrenci yetiştirmektedir. Üniversitenin Siyasal birimleri de dikkat çekmektedir.
  9. UCL (University College London): Londra üniversitesine kabul olmanız açısından A Level ve IB diploması istenmektedir. Bununla birlikte okul başarıları ve dil yeterliliği çok önemlidir.
  10. Chicago Üniversitesi: Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan üniversite araştırma üniversitesi olarak hizmet vermektedir. Kabul oranı %5,4 ile diğer üniversitelere göre umut vericidir. Bilim üzerine pek çok bölüm alternatifi bulunur. Üniversiteye girebilmek için İngilizce yeterliliği önemli şartlar arasındadır.

    Ders içerikleri ve kaliteli üniversitelerle ilgili mutlaka uzman inekle.com öğretmenleriyle iletişim kurarak değerlendirme yapmalısınız.
Leave a Comment