Başarılı İnsan Olmanın Formülü Nedir?

Daha iyi bir yaşam, her şeyin en iyisini ve en güzeline sahip olma arzusu, finansal özgürlük, sağlıklı olmak, saygı görmek gibi daha birçok olumlu özelliklere sahip olmayı her insan ister. Hele ki insanlar sosyal medya aracılığı ile dünyaya açıldıkları için bu istekleri daha çok artmaktadır. Bazı kişiler bunu takıntı haline getirip para, şöhret, lüks yaşam, güçlü olma arzusunu çok uç noktalarda yaşamaktadır. Peki, başarılı bir insan olmanın formülü nedir? Bütün bu arzu edilen isteklere sahip olmak başarılı olmanın kriterleri midir? Mutluluğu ve başarıyı yakalamak için neler yapmalısınız?

İstediği gibi bir hayata kimimiz ulaşabilmekte, kimimiz yarı yarıya yaşamakta, bazılarımız ise hayatının sonuna kadar istediği yaşamı sürememektedir. Bir grup insan yaşadığı hayatı istemese bile kabul edip elindeki imkanlara göre yaşamaya devam etmektedir. Kimileri ise elindekilerle yetinmeyip daha fazlasını arzu etmekte ve hedefine ulaşmak için her yolu denemektedir.

Ambitions concept with businessman climbing stairs
Ambitions concept with businessman climbing stairs

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanların konforlu yaşam anlayışları değişmiştir. Daha çok konforlu yaşam isteği tüketim çılgınlığını da beraberinde getirmiştir. Tüketimin artması insanları daha fazla çalışmak ve kazanmak zorunda bırakmıştır. Daha fazla para kazanma zorunluluğu, daha fazla konforlu yaşam isteği ile birleşince ortaya kaçınılmaz bir sonuç olan stres faktörünü çıkarmıştır.

Modern dünyanın beraberinde getirdiği stres ve depresyon gittikçe insanlar arasında çığ gibi büyümektedir. Kabul etmek gerekir ki teknolojik gelişmeler hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Fakat bu kolaylıklar insanlardaki doyumsuzluk duygusunu arttırmaktadır. Bütün bu verilerden yola çıkacak olursak mutluluk ve başarı algısı tamamen değişmiştir. Yeni dünya düzeninde hayatta başarılı olmanın formülü nedir ? Mutlu olmak için ne yapmak gerekir ?

İlk olarak nelerin sizi mutlu edeceğini tespit edin

Sessiz bir ortamda elinize kağıdı kalemi alın ve hayatta sizi nelerin mutlu edeceğini tek tek not alın. Bu istekler maddi yada manevi istekler olabilir. Daha sonra bu isteklerinizi öncelik sırasına göre sıralayın ve teker teker isteklerinizi elde etmek için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine karar verin.

Toplumda başarılı insan olmak ne kadar önemli
Toplumda başarılı insan olmak ne kadar önemli

İşin aslı, başarılı ve mutlu olmak için çok uzaklara gitmeye gerek yok. Aradığınız tüm soruların cevapları içiniz de saklı. Elbette ki yaşadığımız sıkıntılarda başka birilerinden destek alma ihtiyacı duyarız. Fakat sorunlarınızın çözüm noktası zaten sizsiniz. Hayatta yaşamak istemediğiniz şeyler yaşayabilirsiniz, sahip olmak istediğiniz şeyler olacaktır. Hiç bir hedefi olmayan insanlar hayatın içinde silinmeye mahkumdur. Hedefiniz olacak ki o hedefe ulaşmak için mücadele edeceksiniz. Mücadeleci insanlar her zaman daha güçlü ve mutlu olurlar . Zaten siz hedeflerinize ulaştıkça, çeşitli başarılar elde ettikçe size yardım edecek, sizinle birlikte çalışmak isteyecek, size destek olabilecek insanlar gittikçe çoğalacaktır.

Mutluluğu ve başarıyı elde etmek için oturduğunuz yerden başkalarının gelip size yardım etmesini beklemek yerine, elinizdeki tüm imkanları kullanarak isteklerinize, hedeflerinize ulaşmak için adım adım yol kat ederek azimle çalışmak gerekmektedir. Neyi hedefliyorsanız o amaç için elinizden geleni yapın…… Elde ettiğiniz sonuç istediğiniz gibi olmayabilir. Ama sonuç ne olursa olsun ilk başlangıç noktanızdan daha ileride olacağınız kesindir. Yaptığınız çalışmalar neticesinde hedefinize tam olarak ulaşamasanız da bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Hiç durmadan mücadele ederseniz bir gün istediğiniz şeyi mutlaka elde edersiniz.

Asla pes etmeyin

Amaçladığınız şey uğrunda mücadele ederken asla pes etmeyin. Düştüğünüz yerden kalkın ve kaldığınız yerden devam edin mücadeleye. Mutluluk ve başarıyı elde etmek için sabırlı olmayı öğrenmelisiniz. Unutmayın kolay elde ettiyseniz kolay da kaybedersiniz. Kolaylıkla sahip olduğunuz şeyler mutluluk da değildir başarı da değildir. Bu durumu örnekle açıklamak gerekirse televizyonlarda çeşitli yayınlarda akla hayale sığmayacak davranışlarla bir anda şöhret basamaklarını tırmanan insanlarının bir anda nasıl unutulup gittiklerini görüyoruz.

İnsan kendi içindeki gücü keşfettiği zaman, başarıyı da elde ediyor mutluluğu da. Önemli olan hayata bakış açımızı değiştirebilmektir. Sürekli negatif düşünen insanlar isteseler de mutlu olamazlar. Bu yüzden düşünce tarzımızı hep olumlu yönde değiştirmeliyiz.

Motivasyon konusunda mutlaka uzman inekle.com öğretmenleriyle iletişim kurarak daha iyi neticeler alabilirsiniz.

Leave a Comment