Akdeniz’in Kalbi: Malta

Merhaba inekle öğrencisi, velisi ve öğretmenleri. Bugün bu yazıda size Malta için güzel bir gezi rehberi oluşturcağım. Hadi, başlayalım!

Su Kütlesinin Yanında Kara çan

Akdeniz’de Sicilya’nın güneyinde, 5 adadan oluşan Malta, karakteristik mimari dokusu ile Orta Çağ’dan kalma havasını korumayı başaran çok güzel bir ülke. Yerli halkın “görkemli” olarak adlandırdığı, tüm yapıların adaya özgü sarı taş ile inşa edildiği Malta’nın, doğal limanları, ılıman iklimi ve çok kültürlülüğü turizmin parlayan yıldızı konumundadır.

Sahil Kenarındaki Binaların Geniş Açı Fotoğrafı


 “Akdeniz’in Kalbi” Malta, yüzyıllardır dünya ticaretinin en önemli rotalarından biri Akdeniz’de stratejik bir konuma sahip. Güneşi, denizi ve tarihi dokusuyla ülkeye özgü atmosferi hissettiren başkent Valletta’da bu çok kültürlü yapının yansıması olan çok sayıda eserle karşılaşmak mümkün. İlk yerleşimin Neolitik Döneme kadar uzandığı bir Avrupa ülkesi olan Malta çok sayıda kültürel ve doğal zenginliğe sahip. Tarih boyunca Fenikeliler, Romalılar, St. John’un şövalyeleri, Fransızlar gibi farklı milletler tarafından işgal edilen ülkede yeryüzünün en eski yapılarından biri olan Megalitik Tapınakları bulunuyor.

Katedralin Düşük Açılı Görünümü


Jeopolitik konumu nedeniyle her daim paylaşılamayan bir ülke olan Malta zengin tarihi, muhteşem tapınakları, eşsiz plajları, gece hayatı ve diğer doğal güzellikleriyle her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Malta gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir ülke. Adanın dört bir yanına kısa sürede ulaşmak mümkün olduğundan, soluklanarak, her adımı hissederek gezmek kolaylaşıyor.      

Enes Çelik

17.05.2022

                                                         

Leave a Comment