Animasyon Severler Buraya!

Merhaba sevgili inekle okuyucuları ☺,

Yaz aylarında genellikle zamanımız boş geçiyor. Bizde bu boşluğu dizi veya film izleyerek doldurmaya çalışıyoruz. Bu yüzden de kendimizi sık sık dizi ve film arayışında buluyoruz.  Arayışınızı biraz olsun kolaylaştırmak için bugün sizlere birbirinden eğlenceli animasyon filmleri önereceğim. 

Şimdiden hepinize iyi seyirler, iyi eğlenceler. ☺

1.LUCA

Film, İtalya’nın bir sahil kasabasında yaşayan sevimli kahramanımız Luca’nın macera dolu hikâyesini anlatıyor. Luca aslında okyanusun derinliklerinde ailesiyle birlikte yaşayan meraklı bir deniz canavarıdır.  Ailesi tarafından yüzeye yaklaşması hep engellenmiştir. Tabii bizim meraklı Luca’mız durur mu? ☺ Yüzeyi hep merak eder ve bir gün Alberto ile tanışır. Alberto zaten deneyimli bir deniz canavarıdır, yüzeyin nasıl bir yer olduğunu bilir ve Luca’ yı yüzeye çıkması için ikna etmeye çalışır. Zaten meraklı olan Luca bu fırsatı kaçırmaz ve beraber yüzeye çıkarlar. Yüzeye çıktıklarında Luca okyanustan bambaşka bir hayatın olduğunu görür. Böylece ikilinin macerası başlar ☺. 

Filmimizin süresi 1 saat 25 dakikadır. Bazen sizi duygulandıracak bazen de kahkahalara boğacak. Ben izlerken çok keyif aldım. Umarım sizin için de keyifli olur.  

2. AİLEM ROBOTLARA KARŞI 

İzlerken aşırı eğlendiğim bir animasyon filmdi. Hatta son zamanlarda izlediğim en iyi animasyon filminin bu olduğunu söyleyebilirim. Filmimiz teknolojiye karşı, teknoloji çağından uzak kalmış bir baba ve tam bir teknoloji aşığı, küçüklükten beri kısa filmler çeken Katie’nin hikâyesini konu alıyor. Katie yıllarca hayalini kurduğu sinema bölümünü kazanıyor. Ailemiz Katie’ yi üniversiteye yerleştirmek için arabayla uzun yolculuğa çıkıyor. Tam da bu yolculuk sırasında robotlar dünyayı ele geçiriyor. Bütün insanları robotlar bir yerde toplama başlıyor. İnsanlığın kaderi, kurtulması da bizim tuhaf ailemize kalıyor. 

Filmin IMDB puanı 8.1 olup süresi 1 saat 54 dakikadır. Oldukça eğlenceli bir filmdi. İzlemenizi şiddetle öneririm ☺. 

3. COCO

Coco (2017) - IMDb

Miguel, 12 yaşında müziği çok seven bir çocuktur. Miguel’ in örnek aldığı kişi ünlü gitarist Ernesto de la Cruz’dur. Miguel’in ailesi de müziğe karşıdır ve Miguel’in müzikle ilgilenmesini istemezler. Bir gün Miguel, Ernesto de la Cruz’ un gitarını bulur,  gitarı çalmasıyla beraber ölüler diyarına yolculuğu başlar. Ölüler Diyarı’nda Hector’la karşılaşır ve beraber maceraya atılırlar. Miguel aile tarihi ile ilgili bir gerçeği öğrenir. Oldukça keyifli, aileyi, sevgiyi ve haksızlığı anlatan bir filmdi. Film süresi 1 saat 45 dakika olup IMDB puanı 8.6. 

Unutmayın! Aile her şeydir. ☺

Hilal Sayaner

10.08.2022

Leave a Comment