Ankara’da Gezilebilecek Bazı Müzeler

Ankara sayısız müzeye ev sahipliği yapıyor. Anadolu Medeniyetleri Müzesinden PTT Pul Müzesine toplamda 58 müze Ankara’da keşfedilmeyi bekliyor. Kazılarda bulunan yapıtlarla sanatsal ve bilimsel nesnelerin sergilendiği müzelerden bazılarını aşağıda sıraladık. 

1. Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Altındağ ilçesinde bulunan bu müze arkeolojik bir müzedir ve Anadolu topraklarında yaşamış uygarlıkların kazılarda bulunan yapıtları sergilenmektedir. Hititlerin, Frigyalıların günlük hayatta kullandıkları aletlerden yaptıkları sanatsal heykellere kadar pek çok şey mevcut. 2019’da 300 binden fazla ziyaretçiyi ağırlamış olan müze haftanın her günü saat 08.30 – 17.30 arası açık. Giriş yetişkinler için 75, öğrenciler içinse 25 lira. Ayrıca müze kart da geçerli.

2. Etnografya Müzesi

Türk sanatının Selçuklu devrinden bugüne çeşitli örneklerinin sergilendiği müze Altındağ ilçesindedir. Türk kıyafetlerinden takılara, el dokumalarından cam ve çini eserlerine 28 bini aşkın bir koleksiyona sahiptir. Çalışma saatleri 08.30 ila 17.30 arasıdır ve giriş ücreti 40 liradır. 

3. Resim ve Heykel Müzesi

Cumhuriyet öncesi dahil olmak üzere günümüze kadar olan Türk sanatçıların elinden çıkma resim, heykel, baskı, seramik eserlerin bulunduğu Resim ve Heykel Müzesi iki bölüme ayrılmıştır; Şeker Ahmet Paşa ve Halil Paşa gibi sanatçıların olduğu ve Cumhuriyet döneminin eserlerinin sergilendiği ikinci bölümdür. Haftanın her günü 09.00 – 18.00 arası ziyaret edebileceğiniz müzeye giriş ücreti 40 liradır. 

4. Rahmi Koç Müzesi

Ankara’nın ilk sanayi müzesi olan Rahmi Koç Müzesi de Altındağ ilçesinde bulunmaktadır. Sanayide kullanılmış makineler, deniz, hava ve kara taşımacılığında tarihte kullanılmış araçlar ve teknolojik aletler sergilenmektedir. Salı ve cuma günleri 10.00 ile 17.00 arası açık olan müze cumartesi ve pazar günleri 10.00 ile 18.00 arası açıktır. Yetişkinler için 70 lira öğrenciler içinse 35 liradır. 

Berkay Şerbetci

19.03.2023

Leave a Comment