Ankara’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer

1.Anıtkabir


Türkiye’nin en çok ziyaret edilen yapılarından biri olan Anıtkabir, Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarını içerir ve büyük bir alana yayılmıştır. 1944’te yapımına başlanmış ve 1953 yılında tamamlanmış olan Anıtkabir, dünyaca ünlü mimarlar Emin Onat ve Orhan Arda ile tasarlanmıştır. Her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen Anıtkabir, Çankaya’da yer almaktadır. Anıtkabir gezinizde 1960 yılında hizmete açılan ve koleksiyonlarıyla dikkat çeken Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi de mutlaka ziyaret edilmelidir.

2. Ankara Kalesi


Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan ve şehrin önemli tarihi simgelerinden olan Ankara Kalesi’nin M.Ö. 2. yüzyılda Galatlar tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir. Yüksek bir tepe üzerinde büyüleyici bir manzara sunan Ankara Kalesi, tarih boyunca Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar tarafından kullanılarak değişikliklere uğramıştır. Her yıl çeşitli festivaller ve etkinliklerin düzenlendiği Ankara Kalesi’nde 110 metre yükseklikteki 5 köşeli 42 kuleyi gezebilir, iç kale odalarını inceleyebilir ve surlardan fotoğraflar çekebilirsiniz.

3. Atakule


Modern bir simge haline gelen Atakule, Çankaya’dadır. 1987 yılında yapımına başlanan ve 1989 yılında tamamlanan Atakule’nin içerisindeki alışveriş merkezi, sinema salonları, kafeler, seyir terasları ve kule bölümündeki döner restoran, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Ankara’nın en güzel manzaralarını Atakule’nin seyir alanlarında çekebilirsiniz.

4. Kızılay Meydanı


Ankara’nın kalbinin attığı yer olarak da bilinen ve hareketli meydanlarından biri olan Kızılay Meydanı, ismini 1929 yılında bölgede bulunan Kızılay merkezinden almaktadır. Ankara’nın kent merkezi olan Kızılay Meydanı; doğusunda Ziya Gökalp Caddesi, batısında Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve kuzeyinde ise Atatürk Bulvarı ile merkezi bir konumdadır.

Kızılay Meydanı; 37.988 m2 gibi büyük bir alana yayılan onlarca mağazası, restoranları, hediyelik eşya dükkanları, kafeleri ve eğlence merkezleri ile günün her saatinde hareketlidir. Akşam yürüyüşüne çıkmak veya alışveriş yapmak için Kızılay Meydanı, Ankara’da ilk uğramanız gereken yerlerden biridir.

5. Eymir Gölü


Ankara’nın doğal güzelliklerinden biri olan Eymir Gölü, büyüleyici göl manzarası ve yemyeşil doğası ile her mevsim düzenlenen doğa gezilerinin önemli duraklarından biridir. Bir set gölü olan ve 1956 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne ayrılan 45 km2 büyüklükteki Eymir Gölü arazisi; yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, mesire alanları ve kır bahçeleri ile şehrin kalabalığından kaçmak için Ankara’daki en güzel yerler arasındadır. Kendine özgü bitki çeşitliliği ve vahşi yaşam zenginliği ile dikkat çeken Eymir Gölü’nde kürek veya kano takımları da yıl boyu çalışmalar yapmaktadır.

Edanur Deveci

13.08.2023

Leave a Comment