Anlamadığın Konuyu inekle’de Öğren

Sayısal Ders

“inekle, hem konu anlatımlarında hem de soru çözümlerinde bütün öğrencilere yönelik anında dönüş ve düzeltme sağladığı için öğrenciler takıldığı yerde saat kaç olursa olsun öğrenme fırsatı buluyorlar. Bu da öğrenmenin daha kalıcı hale gelmesini sağlıyor.” 

Süleyman, Marmara Üniversitesi, Fen Bilgisi Öğretmenliği, %30 İngilizce, 4. Sınıf

Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?
Ben inek bir öğrenci değildim, hep son gün sınavlara çalışır geçerdim.
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Sınavı ilk başlarda pek önemsemiyordum. Daha sonra denemelere girince ne kadar geride olduğumu anladım ve düzenli çalışmaya başladım.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
En büyük motivasyon sağlayan fizik öğretmenimdi. Kendisine hala birçok şeyi borçlu olduğumu hissediyorum.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
İlk önce rahat olsunlar. Kesinlikle heyecan yapmaya gerek yok. Eğer, düzenli çalışırlarsa ve hayatı yaşarken stresli olmak yerine rahat yaşarlarsa, sınava da sanki normal sınavmış gibi girebilir ve istedikleri bölümü kazanabilirler inşallah.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Önce kendi isteklerimi kafamda tasarladım. Daha sonra öğretmen ve ailemin görüşlerini aldım. En son kararı yine ben aldım.
Sence inekle’nin faydaları neler?
inekle, hem konu anlatımlarında hem de soru çözümlerinde bütün öğrencilere yönelik anında dönüş ve düzeltme sağladığı için öğrenciler takıldığı yerde saat kaç olursa olsun öğrenme fırsatı buluyorlar. Bu da öğrenmenin daha kalıcı hale gelmesini sağlıyor.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Daha önce okulda işlenen konuyu kaçırdıysa ya da anlamadıysa mutlaka o konuyu öğrenmesi gerekli. Bu da inekle ile mümkündür. Ayrıca konuyu pekiştirmek için test çözmesi ve yapamadığında anında sorması gerekli.
Leave a Comment