Başarının Tarifi

Selamlar sevgili pineklemeyip inekleyenler. Bugün başarıya ulaşmak için gerekli malzemeleri konuşacağız. Tarife geçmeden önce ocağımızı kısık ateşe alalım ve gönül tavamıza azıcık sıvı yağ ekleyelim. Unutmadan malzeme listesi: İki su bardağı azim, bir yemek kaşığı disiplin ,bir tatlı kaşığı öz güven. Baharat olarak bolca öz sevgi, sabır ve fedakarlık ekleyeceğiz. Bütün malzemeleri tedarik ettiğimize göre artık yemeğimizi yapmaya başlayabiliriz.

Yemek konusunda tabii ki de latife geçiyorum. Ama malzemeler konusunda ciddiyim. Bugün başarının psikoloji ve insan tarafını inceleyeceğiz. Her zaman dediğim gibi hepimiz limanda bekleyen gemileriz; hedeflerimiz ise ulaşmak istediğimiz lokasyonlar. Bu yolculukta rüzgarlar da olacak, alabora olmanın kıyısından döndüğünüz anlar da olacak. Buna risk, diyoruz. Hayatınızın her kararında, anında riskler almanız gereken durumlar olacak. Bu riskleri aldığınız takdirde(konfor alanınızın dışına çıkıp)zaten gelişmeye, ilerlemeye devam edeceksiniz ama her vazgeçtiğinizde, ertelediğinizde gemi olduğu yerde kalmaya devam edecek. Evet bazen anlamadığınız, çözemediğiniz sorunlar olacak; kendinizi içinde çıkamayacakmış gibi hissedeceksiniz ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki er ya da geç hepsi geçecek. Geriye dönüp baktığınızda kendinizle gurur duyacaksınız.

İyi ki devam etmişim iyi ki pes etmemişim, diye haykıracaksınız zihinlerinizde. Nöronlarınız deşarj olacak, yüreğiniz bir yıldızın çekirdeğindeki fırın gibi sıcacık olacak. O yüzden çıktığınız yoldan dönmeyin, yelkenler fora!

Unutmayalım ki her gemi sadece kaptanın istediği limana gider, kendi limanına gitmek istiyorsan kaptanlığını yaptığın gemiye bin. Esen kalın inekle blog okuyucuları!

Ömer Hakan Çoşkun

03.10.2022

Leave a Comment