Büyük Yas: 10 Kasım Üzerine

Merhaba sevgili inekle Blog okuyucuları. Ben inekle sayısal öğretmenlerinden Kübranur Aktan. Sizlere günün anlam ve önemine istinaden bugün ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir yazı hazırladım. Keyifli okumalar dilerim.

1881 yılında Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım’ın oğulları Mustafa dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatı boyunca başarılı, sorumluluk sahibi bir öğrenci olmuş ve bu özelliklerini devam ettirerek harika başarılara imza atmıştır. Selanik Askeri Rüştiyesinde matematik öğretmeni tarafından Kemal adı verilmiş böylece hayatına Mustafa Kemal ismiyle devam etmiştir. Harp akademisindeyken ülke sorunları ile ilgilenmiş ve halk tarafından aydın ve ileri fikirli bir subay olarak tanınmıştır.

Yaşamı boyunca ülkemiz adına çok büyük başarılara imza atmış ve şimdiki Türkiye’nin temellerini emin adımlarla yavaş yavaş atmıştır. Yenilikçi düşünce yapısıyla her zaman çağı yakalamayı amaçlamıştır. Eğitim, sosyal, askeri vb. birçok alanda yenilikler yaparak kadın erkek ayırt etmeden herkesin eşit haklarla hür bir yaşam sürdüğünden emin olmak için çalışmıştır. Şüphesiz ki Mustafa Kemal Atatürk bizlere en büyük iyiliği geçtiğimiz günlerde 100.yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyeti ilan ederek yapmıştır.

Mustafa Kemal Paşa 10 Kasım 1938’de dokuzu beş geçe hayata gözlerini yummuştur. Bizler de her yıl 10 Kasım’da 9.05’te tüm Türkiye olarak bugünlerimizin mimarını saygı duruşunda durarak minnet ve sevgiyle anıyor, Anıtkabir’e ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Hayatını Türk topraklarına ve Türk Milletine adamış harika liderimize minnettarlığımızı onun açtığı bu yolda, başımız dik, gururla yürüyerek gösteriyoruz.

      “Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim.”

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Kübranur Aktan

10.11.2023

Leave a Comment