Çocuğum Yaz Tatilini Nasıl Değerlendirmeli?

Sevgili inekle velisi, okulların kapanmasına iki hafta kadar kısa bir süre kaldı. Eminim sizi bu aralar meşgul eden sorulardan birisi de “Çocuğumu yaz tatilinde kursa göndermeli miyim, yaz tatilini nasıl değerlendirmeliyim?”sorusudur. Çocuklar okul döneminde birçok kazanımı elde etmiş olurlar. Okul süresince belli bir saatte kalkmaya, okula gitmeye, ödev yapmaya, yemek yemeye, uyumaya kendini programlarlar. Bu programlama çocuğun plan yapma ve planı sürdürebilme becerisini de sağlar. Yaz tatili geldiğinde ne yazık ki birçok evde bu planın bozulduğunu, okulda edinilen bilgilerin unutulduğunu gözlemliyoruz.

Free anonim, arkadan görünüm, bilgisayar içeren Ücretsiz stok fotoğraf Stock Photo

Peki yaz tatilini çocuklar nasıl geçirmeli? Yaz tatili süresince bitirilen sınıfın yaz tatili kitabı edinilmeli ve o kitap bitirilmelidir. Eksik konular üzerine yoğunlaşmalı ve eksikler tamamlanmalıdır. Aynı zamanda düzenli olarak kitap okunmalıdır. Teknolojik uyaranlar çocuğun yaşı göz önünde bulundurularak ebeveyn kontrolünde verilmelidir. Öğretmenin vermiş olduğu ödevler bir anda değil günlere bölünerek yapılmalıdır. Uyku saatine dikkat edilmeli, geç yatmamaya özen gösterilmelidir. Çocuğun akademik başarısını desteklenirken aynı zamanda sosyal beceriler kazanmasına da önem verilmelidir. Çocuğun ilgi ve yeteneği doğrultusunda kurslara yönlendirme sağlanmalıdır.

Free Karısının Yanında Duran çocuklarına Bisiklete Binmeyi öğreten Adam Stock Photo

Yüzme, futbol, bale gibi çeşitli kurslar çocuğun hem yeni beceriler kazanmasını sağlar hem de orada edindiği arkadaşlıklar iletişim kurma becerisini geliştirir. Kurs yönlendirilmesi yapılırken ailenin beklentisi ve isteğine göre değil, çocuğa göre hareket edilmelidir. Kursa gitmeye isteksiz çocuklar için teşvik edici olunmalıdır ama baskı yapılmamalıdır. Çocukların da birer birey olduğu, fikirlerine saygı duyulması gerektiği unutulmamalıdır.

Bu yazımda yaz tatilinin değerlendirilmesi hakkında bilgi vermeye çalıştım. Güzel ve verimli bir yaz tatili diliyorum.

Sena İnanç

02.06.2022

Leave a Comment