Çocuklara Matematik Öğretmek?

Merhaba, bugün sizlerle matematik üstüne konuşacağız. Sizce çocuklar matematik öğrenmek istiyor mu yoksa buna zorlanıyor mu? Bence bu sorunun cevabı matematiği nasıl öğrendiğine göre değişim gösteriyor. Eğer matematiği bir yükümlülük olarak görüp tek amaçları sınavdan yüksek bir not almak olursa bu matematiği öğrenmek midir gerçekten?

ara sinav, bilgi, çalışma kitapları içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Çocuklar birçok şeyi aynı anda öğrenebilecek kapasiteye ve yeteneğe sahipler. Etrafa, olan bitenlere karşı olan merakları, onları bilgiye aç hale getiriyor ve bu durumda yeni bir şeyler öğrenmeleri çok kolay aslında. Basit bir market alışverişi, yemek tarifi, merdivenleri kaç adımda çıkabildikleri ve bunun gibi birçok örnek onlara matematiği öğretebilecekken neden kâğıt kalem üzerinde bu dersi soyut bir hale getirelim ki.

Meblağ Yapan Konsantre Siyah çocuk

Mesela çocuğunuz toplama-çıkarma ya da para hesaplamalarında zorlanıyorsa bunu bir oyun haline getirerek hem keyifli zaman geçirip hem de çocuğunuzun sayısal gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Başka bir örnek düşünecek olursak, genelde çocuklar bölme ve kesir işlemlerinde zorlanıyor. Peki bu konu onlar için bir oyun olsa? Tüm oyuncakları çıkarıp yarısını, çeyreğini, ya da üçte birini size getirmesini isterseniz muhtemelen o an beyninde şimşekler çakacak ve konuyu hiç olmadığından daha iyi kavrayacaktır.

Beyaz Kayışlı Beyaz Kağıt Belge Tutan Gümüş Yuvarlak Analog Saat Giyen Kişi

İrem Türker

28.10.2021