Ders Arasına İyi Gelecek Podcast Önerileri

Günümüz içerik dünyasında oldukça popüler olan podcastler, belirli kişilerin diledikleri konu hakkında konuştukları sesli içeriklerdir. Konu sınırlaması olmayan ve ilgili herkesin podcast kaydedebileceği bu tür, boş zamanları etkili değerlendirmek için mükemmel bir tür olarak karşımıza çıkıyor. 

Free Yeşil çimenlerin üzerinde Oturan Kahverengi Kazaklı Kadın Stock Photo

Podcastler benim hayatımda uzun bir zamandır yemek yerken, dışarı çıkmaya hazırlanırken ya da toplu taşımada beklerken, bazen de şarkı dinlemekten sıkıldığımda eşlik ediyor. Hem zamanım boşa gitmemiş gibi hissediyorum hem de dilediğim konuda içeriğe ulaşımım oldukça kolay oluyor. Bu içerikte de sizlere ilgi alanlarınıza göre en sevdiğim podcastleri önermeye çalıştım, iyi okumalar!

1.Fidiro Kahvesi

Fidiro Kahvesi is creating Podcast | Patreon

Dinlerken öğrendiğim ama en çok sohbetlerinin içinde hissettiğim podcastlerden biri. İki antropolog, bir sosyolog ve bir ekonomist kadının haftalık olarak film, dizi ve romanlar hakkında konuştuğu bir podcast kanalı Fidiro Kahvesi. Belki de izlediğiniz ve okuduğunuz içerikler hakkında hiç fark etmediğiniz noktaları fark edebilir, farklı bakış açılarına sahip kadınların sohbetine ortak olabilirsiniz. Dilediğiniz anda ve zamanda kaliteli bir sohbet dinlemek isterseniz kesinlikle göz atmanızı tavsiye ederim.

2. Anything Goes with Emma Chamberlain

Emma Chamberlain Debuts New Podcast Art for 'Anything Goes'

Influencer hayatında yaşayış tarzı ve düşünce yapısı olarak kendimi en yakın gördüğüm kişi Emma Chamberlain tarafından kaydedilen, konularını günlük hayattan herhangi bir noktadan alabilen, Los Angeles yaşamından kesitler içeren bir podcast. Boş zamanlarımda arka planda dinlemek bana çok zevk veriyordu, özellikle günlük yaşam İngilizcesi adına oldukça faydalı bir içerik olarak da ele alınabilir. 

3. Uyku Öncesi: Karanlık Masallar

Boran Kuzum on Twitter: "Sevgili Canan Ergüder ile, Gizem Kızıl'ın  yönetmenliğinde seslendirdiğimiz Karanlık Masallar'ın yeni bölümü Spotify  ve Apple Music'te yayında! https://t.co/yKtbcQe32z https://t.co/PoBQ6iG8eN"  / Twitter

Belki kurgu belki de gerçek olan, uyku öncesi hikayeler tadında çeşitli kesitleri dinleyicilere sunan bir podcast. Proje tasarımı ve senaryolar Gizem Kızıl’a ait, her bölümde ise farklı seslendirmenler yer alıyor. Hikayelerin fazla uzun olmaması ve oldukça sürükleyici seçimler yapılması oldukça kaliteli içeriklerin ortaya çıkmasında etkili olmuş. 

4. O Tarz Mı?

O Tarz Mı - Best Of Sezon 4 - YouTube

Dinledikçe aslında otarzmi ekibi gibi düşünmeye başlıyorsunuz 😊 Türkiye’de podcast türünün gelişmesinde önemli bir yere sahip olan bu içerikle konuların işlenişi, farklı fikirlerin dile getirilişi, mizah, sohbetler ve geçirilen zaman inanılmaz keyif verici. Kafa dağıtmak için ve geçirilen zamanın değerlendirilmesi, bazen de gülme krizine girilmesi için, oldukça sağlam bir öneridir. 

5. The Joe Rogan Experince

Joe Rogan: 5 guests who shared science (and 3 who didn't)

Dünya çapında ünlü kişilerin mikrofonu aldığı ve ünlü komedyen Joe Rogan’ın moderatörlüğünü yaptığı bir podcast. Alanında bilgi sahibi kişilerin sohbetini dinlemek hem öğretici olurken aynı zamanda İngilizce adına bir pratik de olabilir. Elon Musk, Snoop Dogg, Chuck Palahniuk, Neil deGrasse Tyson ve yüzlerce ünlü kişiliğin bir masa etrafında uzun saatlerce çeşitli konular hakkında sohbet ettiği dakikaları dinlemek için kesinlikle göz atmanız gereken bir içerik!

Sude Alkan

22.06.2022

Leave a Comment