Ders Çalışma Programı Gerekli mi?

Her öğrenci en az bir kere bir ders çalışma programı hazırlamıştır. Mutlaka deneyimlemiştir o süreci.

Her şeyden önce var olan zamandan azami fayda sağlamak için çok önemlidir çalışma programı. Çünkü bir öğrenci farketmeden günün en verimli saatini kararsızlıklarla geçirir. Masanın başına oturur, hangi dersi hangi konuyu hangi kitaptan çalışacağına karar verene kadar önemli bir süre kaybeder. Sonra o konudan vazgeçer başka bir iki konu daha dener. Sonra sıkılır ve bırakır, çok tanıdıktır bu senaryo her öğrenci için.

İkinci olarak doğru ders çalışma programı başarıyı doğrudan yükseltir. Çünkü doğru ders çalışma programı içerisinde öğrencinin genel olarak yapamadığı dersleri ve konuları barındırır. Halbuki ders çalışma programı olmadan çalışırsa öğrenci, birkaç başarısız denemeden sonra farkında olmadan en sevdiği dersin en sevdiği konusunu çalışırken bulabilir kendini. Teknik açıdan bu da bir ders çalışmadır. Ama bildiğin bir konuya defalarca kez çalışmanın bir yerden sonra gözle görülür bir faydası olmayacağı için boşa harcanan bir zamandan öteye gitmez bu.

Üçüncü olarak ders çalışma programı kafadaki düşünceleri somutlaştırdığı için erteleme davranışının da azalmasını sağlar. “Her şeyi erteliyorum!” yazısında da bahsettiğim gibi beyin somut olarak algılamadığı şeylerden kaçınma davranışı sergileyebiliyor. Bir ders çalışma programı bu sorunu çözmek, kafandakileri somutlaştırmak için sana fazlasıyla yardımcı olacaktır.

H. Ali

**inekle.com‘daki üniversitelilerden ders çalışma programı oluşturma konusunda da birebir yardım alabileceğini unutma.**

blog-banner

Leave a Comment