Dershaneye Gitmeden De Sınava Hazırlanmak Mümkün

Bu kez sorularımızı mezun olarak ikinci kez sınava hazırlanan ve bu süreçte inekle’den yardım alan, öğrencilerimizden Doğukan’a yönelttik. İlk sene sınavı istediği gibi geçmeyen Doğukan istemediği bir bölüme girmektense, dershaneye gitmeden inekle ile çalışarak sınava tekrar hazırlanmayı tercih etti. Bu sene Karabük Üniversitesi, Otomotiv Mühendisliği’ne başlıyor.
Sen de harıl harıl sınava hazırlanıyorsan onun YGS-LYS macerasını ve inekle’den nasıl faydalandığını okumanı tavsiye ederiz.
“inekle istediğin zaman ekonomik olarak ders alabilmek demek. Sınıfta sormaya korktuğunuz, kafanıza takılan soruları rahatça sorabilmek demek. Hem de evinizin rahatlığında.”– Doğukan, İzmir
Doğukan merhaba. inekle’yi ne kadar süre kullandın?
inekle’yi yaklaşık iki senedir kullanıyordum.
Neden inekle’yi tercih ettin? Seni çeken ne oldu?
İstediğim zaman ders alabilme imkanı, kafama takılan soruları istediğim zaman sorabilme imkanı.
Dershaneye gidiyor muydun ya da özel ders alıyor muydun?
Dershaneye gitmiyordum. Sebebi konuları hızlı hızlı geçmeleri. Dershanelerde bildiğiniz, iyi olduğunuz dersleri anlayabiliyorsunuz ama sıfır olduğunuz ya da iyi olmadığınız derslerin aynı seviyede kalması gibi bir sorun var. Dershanelerde soru soramıyorsunuz. Konular oturmamışsa ve işlenmişse üstüne direk yeni konuları ekleyerek devam ediyorlardı.
YGS / LYS dereceni öğrenebilir miyiz? Yeni dönemde hangi üniversitede olacaksın?
Karabük Üniversitesi, Otomotiv Mühendisliği.
Bu başarında inekle’nin ne gibi bir rolü oldu?
Bütün bir sene evde ders çalıştım. Bu çalışmada yalnız kalmamamı, takıldığım bilemediğim yerlerde gerek ders anlatımı gerek soru çözümü, gerekse destek olmaları sebebiyle bana çok faydası oldu.
YGS-LYS’ye nasıl hazırlandın? Şu an sınava hazırlanan öğrencilere herhangi bir tavsiyen var mı?
inekle’ye gelecek öğrencilere tavsiyem; kendilerine bir koç gibi bir öğretmen bulsunlar ve ondan destek alsınlar. En önemlisi zayıf olduğunuz bir dersin öğretmeni olsun seçeceğiniz öğretmen.
Üniversite hazırlık döneminde inekle olmasaydı eğer, ne yapacaktın? Çözemediğin sorularda, anlamadığın konularda nereye başvuracaktın?
Ben mezunken çalıştığım için ve dershaneleri sevmediğim için sanırım yalnız başıma kalacaktım. Çünkü, özel ders ücretleri malum, ancak bir dersi takviye yapabilirdim, soru soramazdım ve haftada birkaç saatle sınırlı kalırdı.
Sence inekle’nin faydaları neler? Bu dönemde ne gibi kolaylıklar sağladı inekle?
Sınav konusunda deneyimi olan öğretmenlerimle çalıştım. Onlar da bu sınava yakın dönemde girdikleri için bu dönemin stresini, zamanın önemini anlamamı sağladılar. inekle istediğin zaman ekonomik olarak ders alabilmek demek. Sınıfta sormaya korktuğunuz, kafanıza takılan soruları rahatça sorabilmek demek. Hem de evinizin rahatlığında.
inekle platformuna karşı bir güven sorunu yaşadın mı? Yaşadıysan bunu nasıl aştın?
Hiçbir güven sorunu yaşamadım.
inekle’yi bir kelime ile anlatmanı istesek?
HAYAT KURTARIR. (Bir önceki sene bir talihsizlik yaşadım, sınavım çok kötü geçmişti ve ailem istemediğim bir bölümü yazmamı istedi fakat ben yazmadım. Yazmazsam da beni artık dershaneye göndermeyeceklerini, bunun boşuna olduğunu başımın çaresine bakmamı söylediklerinde bu insana garip gelebiliyor 😀 Ne yapacağım hakkında bir fikrim yoktu. İnsan okula dershaneye gitmeye alışmış. inekle’yi kullanarak ben bu bölümü kazandım.) 
Son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?
Bu sistemi kuran ve emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederim.
Leave a Comment