E-Spor Üzerine

Merhaba sevgili inekle ailesi. Günümüzün büyüyen değeri, e-spor hepimiz ya bizzat ya da çevremizden gördüğümüz kadarıyla bu konuya çok uzak değiliz. Başta sadece eğlence mekanizması olarak görülen bu platform birçok insana iş imkânı sağlamaktadır. Peki e-spor nedir? Elektronik spor, organize video yarışmalarının profesyonel oyuncular arasında profesyonel organizasyonlar ile düzenlendiğinde bu ismi alır.

E-Spor Nedir? Nasıl E-Sporcu Olunur? - Mapfre Blog

E-spor oyunlarında en çok rastlanan oyun türleri strateji oyunları, dövüş oyunları, birinci şahıs nişancı oyunları ve spor oyunlarıdır. Bugün sizlere özel olarak strateji oyunlarından olan League of legends oyunundan bahsetmek istiyorum. 2 takım ve her takımda 5 oyuncunun olduğu her takımın 11 kulesinin 3 inhibitör ve 1 ana kulesinin olduğu rakiplerin amacının ana kuleyi ele geçirmek olduğu bu oyunda yüzlerce karakter ve binlerce yeteneğin olması oyunu karmaşık hale getiriyor ve zorlaştırıyor.

Halkın yeni gözdesi: Espor müsabakaları

Sadece oyun olmayan bu platformda milyonlarca insan yer alıyor ve her yıl yenileri ekleniyor. Binlerce insanın profesyonel şekilde oynadığı takımların hatta antrenörlerin ve antrenmanların yer aldığı bu oyun monitöre bakmak ve klavyeye basmaktan ibaret değil çok kompakt yapıya sahip olan lol, ileri görüşlülük ve takım arkadaşlığının önemini de bizlere anlatıyor. Ve asosyalliğe neden oluyormuş gibi anlatılan video oyunları ölçülü bir şekilde aile denetiminde belirli zaman aralıklarında uygulandığında zihnin deşarj olması açısından çok önemli olabiliyor. Fakat koca bir fakat bırakıyorum. E-spor yani video oyunları çok masum sorusuna net bir cevap veremiyorum maalesef.

E-Spor Takımı Kurmak İçin Gerekenler - E-Spor Blogu

Oyunların belli aralıklarla değil de günübirlik ve aralıksız oynanması günlük sorumlulukların unutulmasına aile içi ilişkilerin kötüleşmesine hatta ailelerin dağılmasına yol açabiliyor. Bu durum sebebi. ile her şey de olduğu gibi azın karar çoğun zarar getireceğini unutmamanın gerektiğini söyleyip sonlandırmak istiyorum. Yazımı okuduğunuz için teşekkürlerimi iletiyorum. inekle ile kalmanızı diliyorum. Sevgiyle kalın.

Sinan Batu

11.05.2022

Leave a Comment