En Büyük Yardımcım Arkadaşlarımdı

Sayısal Ders Öğretmeni Mert

“Bizim zamanımızda inekle yoktu, sorularımızı biriktirip topluca sormak zorunda kalırdık. Soruların çözümüne kadar zamanla dikkat dağınıklığı olur ve verim düşerdi. inekle sayesinde öğrenci yapamadığı soruyu anında müsait öğretmenlerden birine sorarak çözebilir.”

Mert, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Mühendisliği, (%100 İngilizce), 1. Sınıf

Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Sınava hazırlanırken her zaman verimli ders çalışmaya çalıştım. Ders çalışmaya başladığımda bütün dikkatimi o derse vererek, o ders için yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalıştım. Her ders için bol bol soru çözerek soru tiplerinde kendimi geliştirmeye çalıştım. Denemelerde soruyu gördüğümde “Ben bu soruyu ya da bir benzerini çözdüm” diyebiliyorsam o sorudan korkmazdım.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcım arkadaşlarımdı. Her zaman birbirimize destek olarak ders çalışırdık. Motive kaynağım İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yapılan geziye katılmam ve istediğim üniversiteyi tanımam olmuştu. Öğrencinin hedefinin belli olması, amacının belli olması sınavlara hazırlık aşamasında motivasyon açısından çok önemli.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere tavsiyem bol bol soru çözerek bütün soru tiplerine aşina olmaları ve ders çalışırken verimin maksimum düzeyde olmasını sağlamalarıdır. Ayrıca arkadaşlarıyla birbirlerine destek olmalılar.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Seçim yaparken dikkat ettiğim 2 nokta vardı. Öncelikle gerçekten bu mesleği istiyor muyum, seviyor muyum onu anlamaya çalıştım. Bu yüzden bol bol araştırma yaptım. İkincisi ise istediğim bölümde okuyan üst sınıf öğrencileriyle iletişim kurup onlardan aldığım bilgiler doğrultusunda seçimlerimi daha doğru yaptım.
Sence inekle’nin faydaları neler?
Bizim zamanımızda inekle yoktu, sorularımızı biriktirip topluca sormak zorunda kalırdık. Soruların çözümüne kadar zamanla dikkat dağınıklığı olur ve verim düşerdi. inekle sayesinde öğrenci yapamadığı soruyu anında müsait öğretmenlerden birine sorarak çözebilir. Ayrıca, bunun için bir yere gitmesine gerek olmaması, internet üzerinden sorularını çözdürmesi öğrenciler için çok büyük bir zaman kazancı. Ayrıca, öğrencilerin en büyük problemi okulda anlatılan konuyu anlamadığını söylememesi ya da o anda anlayıp tekrar etmediği için konuyu unutmasıdır. inekle bu aşamada çok önemli, öğrenci istediği ders için istediği zaman öğretmenlerden destek alabilir, eksiklerini tamamlayabilir.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Öğrencilerin inekle’den en iyi şekilde yararlanması için ders saatlerini, öğretmen seçimlerini çok iyi ayarlamaları ve zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmeleri gerekmektedir. Çünkü zaman ve verim bir öğrenci için çok önemlidir.
Leave a Comment