Her Öğrenci İstediği Öğretmen ile Çalışabiliyor

Sözel ders öğretmeni Hacı Ali Ş.

“Bugün dünya kadar para verilen dersanelerde bile öğrenciler istedikleri öğretmenlerle ders yapamazken inekle’de çok ama çok uygun fiyata her öğrenci istediği öğretmenle çalışabiliyor. Dolayısıyla öğrencinin sevdiği öğretmenle ders yapması başarıyı direk arttırıyor ki bu öğretmenlere 24 saat ulaşabilmesi de cabası :)”

Hacı Ali, Boğaziçi Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, (%100 İngilizce), 1. Sınıf

Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?
Kısmen inek bir öğrenciydim diyebilirim 🙂 Şöyle ki; gerçekten çok çalıştığım zamanlar oldu ama genelde bir sistem üzerine kurulu ve beni çok yıpratmayan bir çalışma düzeni çerçevesinde sürdürdüm çalışmalarımı.
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Sınava yaklaşık 2 milyon kişi giriyor ve bunların zaten büyük çoğunluğu çalışıyor. Dolayısıyla rakiplerini geçmek için onlardan farklı bir şey yapmak zorundasın. Ben konu eksiklerimi gidermeye çalıştım. Aynı zamanda farklı kaynaklardan soru çözdüm. Ve yapamadığım deneme sorularından oluşan bir deneme defteri oluşturdum tekrar tekrar çözmek için. Bu deneme defterinin benim sınava hazırlığımda gerçekten büyük bir yeri var.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Dershane hocalarım ve ailem beni bu sınava hazırlayan en büyük güç kaynaklarımdı. Bunu çok rahat söyleyebilirim 🙂
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Genelde öğrencilerim kendi başarılarını o gün içinde çözdükleri soru sayısıyla orantılı tutuyorlar. Ve konu çalışmalarını ihmal ediyorlar.Kesinlikle konu çalışması ihmal edilmemeli bu sınava hazırlanırken. Soru sayısından daha önemli bir şey var ki o da gün içinde ne kadar yeni şey öğrendikleri.

Ve tabi ki değişmeyen bir tavsiye olacak belki ama onları daima farklı kılacak planları, stratejileri ve hayalleri olsun 🙂

Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Aslında bölüm seçmek bazen sınavlara hazırlanmaktan bile zor olabiliyor. Aklımdaki bölümlerde okuyan öğrencilerle iletişime geçtim, sorularımı sordum, bölümlerin hocalarıyla konuştum, gelecekteki halimi hayal ettim, ne kadar mutlu olurum diye düşündüm ve tercihimi yaptım 🙂
Sence inekle’nin faydaları neler?
Bugün dünya kadar para verilen dersanelerde bile öğrenciler istedikleri öğretmenlerle ders yapamazken inekle’de çok ama çok uygun fiyata her öğrenci istediği öğretmenle çalışabiliyor. Dolayısıyla öğrencinin sevdiği öğretmenle ders yapması başarıyı direk arttırıyor ki bu öğretmenlere 24 saat ulaşabilmesi de cabası 🙂 Ayrıca inekle öğretmenleri olarak Türkiye’nin her yerinden binlerce öğrenciye konuk oluyoruz, biz onlara yeni bir şey öğretiyoruz, onlar bize. Emin olun bu yönüyle öğretmenlerin gelişmesi için de muhteşem bir imkan sunuyor inekle 🙂
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Öğrenciler kendileri için en uygun öğretmenleri belirleyip sürekli bu öğretmenlerle çalışabilirler, başarı için istikrar kaçınılmaz bir evre. Bunun yanında kesinlikle not alma alışkanlığını kazanmalılar. Bazı öğrencilerimiz için not almak cazip gelmiyor ama burada alacakları 10-15 dakikalık notlar onların hayatlarını değiştirebilecek güce sahip olabiliyor, bir nevi gelecekleri kalemlerinin ucunda saklı.
Leave a Comment