inekle Dizi Serisi–Ağustos Ayı

Hepinize merhaba değerli okurlar, bu ay yine sizlere birbirinden harika 5 dizi önerisiyle geldik. Şimdiden iyi seyirler!

1.House of Cards (2013-2018):

Bu ay önerebileceğimiz dizilerden ilki House of Cards. Vizyona giren en iddialı ve en sevilen diziler arasında yer alan House Of Cards toplamda 6 sezon ve 73 bölüme sahip. Michael Dobbs’un romanından esinlenilen bu dizi; gerçekçi anlatımı, sağlam bir oyuncu kadrosu ve politik konusuyla alanında yer alan pek çok diziye taş çıkartıyor. Dizi, başkarakter Frank Underwood’un kör edici hırsını, izleyicileri hayrete düşüren acımasızlıklarını ve başarıya giden yolda ne denli bir adama dönüştüğünü anlatıyor. İhanetin bol olduğu politikada, House of Cards dizisiyle birlikte güç için insanların neler yapabileceği gözler önüne seriliyor.

2. Big Little Lies (2017-2019):

Dizi, Kaliforniya’da yaşayan bir grup kadının hayatları etrafında döner ve onların görünüşte mükemmel hayatlarını ve bu görünüşün altında gizlenen karanlık sırları keşfeder. Ana hikâye, bir okul yardım etkinliği sırasında meydana gelen bir cinayete odaklanır. Yaşanan bu cinayet ise 14 bölümlük bu kısa dizide ele alınır. Kısa gibi gözükmesine rağmen Big Little Lies dizisi; senaryosu, yönetmeliği ve oyunculuk performansları gibi çeşitli sebeplerle büyük beğeniler toplamış ve pek çok ödüle aday gösterilmiştir.

3. Shameless (2011-2021):

Shameless, ilk kez 2011’de yayımlanmaya başlayan aile temalı bir Amerikan televizyon dizisidir. Yüksek derecelerde reyting oranına sahip dizi çeşitli kategorilerde ödüller de kazanmıştır. Genel olarak dizi Chicago’da 7 kişilik bir ailenin zaman zaman komik bazen ise dramatik hayatlarını anlatır. Dizide ayrıca her bireyin kendi içlerinde yaşadıkları maceralar da ele alınır. Eleştirmenler tarafından da övgüye layık görülen dizi tam 11 sezondan oluşmakta.

4. Suits (2011-2019):

Gabriel Macht ve Patrick J. Adams’ın başrollerini üstlendiği dizi, bir hukuk dramasıdır. Üniversiteden atılan ve aslında çok zeki olan Mike, Harvard mezunu Specter ile tanışır. Mike’ın herhangi bir lisansı olmamasına rağmen ikili iş ortaklığı yapmaya başlar. Dizi hukuk draması olsa da oldukça tempolu bir şekilde ilerler. 1 ödül ve 9 adaylığa sahip dizi 9 sezondan oluşur.

5. Squid Game (2021-  ):

Güney Kore yapımı bir televizyon dizisi olan Squid Game tam da gerilim tutkunlarına göre. Dizide maddi açıdan sıkıntı çeken bir grup kişi, çocuk oyunlarından oluşan fakat ölümcül bir yarış alanına davet edilir. Katılımcılar, kendilerine söylenen oyunları oynamak zorundalar aksi takdirde felaket sonuçlarla karşılaşırlar. Dizi, rekabet, sınıf farkları, insanlık ve adalet gibi temaları ele almakta ve izleyicilerin duygusal ve etik açıdan düşünmelerine neden olmaktadır. İzleyenleri hayrete düşüren dizi dünya genelinde büyük bir popülerlik kazanmıştır.

Bu ayki dizi serimizin sonuna geldik. Dizi önerilerimizi beğenmeniz ve izlemeniz dileğiyle. Sevgiyle kalın. 😊

Fatma Sıla Ay

23.08.2023

Leave a Comment