inekle Dizi Serisi-Mart Ayı

Merhaba sevgili inekle Blog Okuru, bugün sizlerle izlerken çok eğlendiğim 5 tane diziden bahsedeceğim. Hadi başlayalım 🙂

1. Friends

6 kişilik bir arkadaş grubunun- Monica Geller (Courtney Cox), Chandler Bing (Matthew Perry), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc), Ross Geller (David Schwimmer), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), Rachel Green (Jennifer Anniston)- günlük hayatlarında yaşadıklarını anlatan durum komedisi olan dizidir. Durum komedisini çok güzel işleyen dizinin oldukça büyük bir hayran kitlesi vardır. Kendim için öneminden de bahsedecek olursam eğer en kötü zamanlarımda açıp bir iki bölüm izleyerek beni kendime getiren dizinin ta kendisidir.

2. Poyraz Karayel

İlk 62 bölümünün yönetmenliğini Çağrı Vila Lostuvalı, dizinin kalan bölümlerinin yönetmenliğini ise Osman Taşçı’nın üstlendiği Türk dizisidir. Başrollerinde Poyraz Karayel rolünde İlker Kaleli, Ayşegül Umman rolünde Burçin Terzioğlu’nun olduğu bu dizi; Poyraz Karayel’in amiri tarafından bir mafya babasının yanına sızıp emniyet için istihbarat temin etmesini istemesiyle başlamakta ve Poyraz’ın mafya babasının kızı Ayşegül Umman’a aşık olması ile daha karışık bir hal almaktadır. Hikâye bu şekilde devam etmekte. Şimdiye kadar izlediğim ve beni kendine hayran bırakan Türk yapımlardan birisi.

3. Breaking Bad

Bir lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston), 3. derece akciğer kanseri olduğunu öğrenmesi ile ailesine para bırakmaya karar verir. Eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile karşılaşması ile uyuşturucu yapıp satma işine girer ve bu konuda kendini geliştirir. Hikâye bundan sonrasında şekillenmeye başlar. Gerek oyunculuklar gerek hikâye örgüsü gerekse çekim açıları ile tam bir başyapıt. Çoğu kişinin olduğu gibi bu dizi de kesinlikle favorilerim arasında.

4. You

Dizi, Joe Goldberg’ün (Penn Badgley) saplantılı bir şekilde sevdiği kadınlar ile ilişkisini ve Joe’nun gözünü karartıp en kötü neler yapabileceğini konu alıyor. Bu gerilim dizisi şimdilik 4 sezondan oluşuyor ve her sezon Joe’nun daha karanlık hallerini izliyoruz. Dizi New York’ta başlıyor. Gerilim sevenlerin çok severek izleyeceğini düşünüyorum.

5. Zeytin Ağacı

Ada (Tuba Büyüküstün), Leyla (Seda Bakan) ve Sevgi’nin (Boncuk Yılmaz) bir terapi için yolculuğa çıkması ile başlar. Yolculuğa Sevgi hasta olduğu için ve ona bir umut olması amacı ile çıkarlar. Ada her ne kadar karşı da olsa arkadaşı ile gitmeye ikna olur. Bu arkadaşları bekleyen olaylardan ise habersizlerdir. Terapi, aile ağacına ve ailemizden bize geçen travmaları tedavi etmeye odaklanmaktadır. Dizide aynı zamanda Toprak (Murat Boz), Zaman Bey (Fırat Tanış), Fiko (Rıza Kocaoğlu), Selim (Serkan Altunorak) karakterleri de yer almakta. Dizi birçok kişi tarafından büyük bir ilgiyle karşılaştı ve başka ülkelerden de çokca seveni oldu. Ben de büyük bir ilgiyle izledim.

Sıla Ülküseven

14.04.2024

Leave a Comment