inekle Dizi Serisi-Nisan Ayı

Merhaba sevgili inekle Blog Okurları,

Bu ay serinin devamı niteliğinde bir yazı ile tekrardan karşınızdayız. Yeniden sizleri kültürel anlamda etkilemeye ve bu sefer dizilerimizle tekrardan karşınıza çıkmaya karar verdik. Bu ayki yazımızda karşımıza çıkan dizilerimizi aşağıdan inceleyebilirsiniz. Eğer izlemek isterseniz hemen aşağısında yer alan diziyi anlatan ve sizlerde merak uyandıracak olan paragrafa göz atmayı unutmayın.

1. Fi (2017)

3 Kitaptan oluşan bir seriden uyarlanan Fi dizisi bizlere büyülü aşkların, saplantıların ve tutkuların kapısını aralamaktadır.

Bir psikiyatrist olan ana karakterimiz yeni taşındığı villanın yanındaki komşusuna âşık olur. Komşuları dansçı bir çifttir. Saplantı boyutuna ulaşan bu aşk sonrasında araya farklı karakterlerin de girmesi ile çok daha farklı olaylara uzanmaktadır. İş, aşk ve arkadaşlıklar arasında uzanan bu diziyi izlerken 1 dakika bile kaçırmak istemeyeceksiniz. Şimdiden iyi seyirler dileriz.

2. Çernobil (2019)

1986’da yaşanan Çernobil Nükleer Santral Faciasını ele alan bu mini dizi çok uzun bir süre boyunca döneminin en başarılı yapıtları arasında gösterilmiştir. Faciayı günümüz betimlemesi ile tekrardan ele alan bu diziyi izlerken olayın acı ve üzücü taraflarını görmeye ve aynı zamanda bilim adamlarının bilimsel açıklamaları ile bilimin ışığında kaybolmaya hazırlıklı olun. Daha önceden izlemediyseniz eğer kesinlikle izlemenizi tavsiye ettiğimiz bu diziyi bir günde bitirmeniz çok muhtemel.

3. 11.22.63 (2016)

Tarihte yaşanmış bir olayı ele alan son derece sürükleyici mini dizi tadında bir dizi ile tekrardan karşınızdayız. Bu dizi başarılı Amerikalı siyaset adamı John F. Kennedy’in suikastini ele alır. Günümüzde yaşayan bir adama başka bir karakterin görev vermesi ile başlayan içerisinde zaman makinelerinin olduğu, geçmişten kesintilerin olduğu görev sırasında işin içine bazı büyük ve imkânsız aşkların dahil olduğu bu mini diziyi izlerken nefesiniz kesilecek, bölümleri arka arkaya izlemek isteyeceksiniz.

Eğer yaşasaydı kesitleri ile de karşımıza gelen başarılı yapımı hala izlemediyseniz hemen izlemelisiniz.

4. Dark (2017)

Zaman makineleri, tarihten kesitler ve kara deliklerle beyin yakan bu enfes dizi ile karşınızdayız. Küçük bir kasabada geçen bu dizi kara deliklerle zaman bükülmelerinin fark edilmesi ile olayların bambaşka boyutlara ulaşabildiği bir yapım olmuştur.

İzlerken geçmiş ile gelecek arasındaki aile karmaşası nedeniyle karakterlerin dizideki rollerine ve aile yapılarına da odaklanmayı unutmayın. Eminim ki izleyecek olursanız sizlerde internetteki Dark dizisi aile tablosunu sürekli açıp kontrol edeceksiniz. Eğer hala izlemediyseniz bu beyin yoran, çok düşündüren diziyi izlemek için geç kalmış sayılmazsınız.

5. Snowpiercer

Dünyanın buzullarla kaplı olduğu ve insanlığın son umutlarının sadece bir tren dolusu insan tarafından ayakta tutulduğu hem aksiyon hem de bilimkurgu içeren bu şahane diziyi izlerken ekranın başından ayrılamayacaksınız. Bu trendeki insanların geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce trenden ana karaya inmeyi ve orayı düzeltmeyi başarabilmişler midir? Cevapları için hiç bitmek bilmesin demek isteyeceğiniz bu dizide görüşmek üzere.

Tavsiye ettiğimiz tüm dizileri izlerken iyi seyirler dileriz. Yanınızdan patlamış mısırlarınızı eksik etmeyin. Diğer serilerimizde görüşmek üzere!

Aziz Cihan Acar

19.04.2024

Leave a Comment