inekle Dizi Serisi-Şubat Ayı

Merhaba, ben sayısal ders öğretmenlerinden Enes Demir. Bu ayki dizi serisi ile karşınızdayım. İyi seyirler.

1. Pera Palas’ta Gece Yarısı:

Gazeteci olan karakterimiz Tarihi Pera Palas Oteli hakkında bir yazı yazmak üzere araştırma yapmaktadır. Araştırma esnasında bir şekilde kendisini geçmişte bulan karakterimizin elinde artık Türkiye’nin karakteri vardır. 2022 yılında yayınlanan bu 8 bölümlük bu sürükleyici diziyi keyifle izleyebilirsiniz.

2. Atiye:

İstanbul’da ressam olan başrolün yolu Göbekli Tepe’ye düşer. Çıktığı kişisel yolculukta hem alandaki arkeolojik kazı üzerinden evrenin sırlarını hem de kendi geçmişinin sırlarını açığa çıkarır. 2021 yılında yayınlanan dizi 3 sezondan oluşmaktadır. Başrolünü ise Beren Saat üstlenmektedir.

3. Sıcak Kafa:

Distopik bir evren kurulmuştur. Bu evrende iletişim yoluyla yayılan bir salgın hakimdir. Bu hastalığa bağışıklık kazanmış bir dil bilimci ise bazı kurumların hedefi halindedir. Bu psikolojik dizi 2022 yılında yayınlanmıştır ve 8 bölümden oluşmaktadır.

4. Into the Night:

Dünya üzerinde gizemli kozmik bir felaket başlamıştır. Kaçırılan bir yolcu uçağındaki yolcuların bu olayı fark etmesi üzerine Güneş’e karşı bir yaşam mücadelesi başlar. Bu sürükleyici bilim kurgu dizisi 2 sezondan oluşmaktadır.

5. The Rain:

Yağmurla bulaşan bir virüsün İskandinavya nüfusunu kırıp geçirdikten 6 yıl sonra iki kardeş, diğer kurtulan insanlarla iletişime geçip neler olup bittiğine dair sorularına yanıt ararlar. Bilim kurgu türündeki bu dizi 3 sezondan oluşmaktadır.

Enes Demir

03.02.2024

Leave a Comment