inekle Motivasyonunuzun Düşmesine İzin Vermez

Sayısal Ders Öğretmeni Kübra

“Yapabildiğiniz ya da sevdiğiniz konularla oyalanmayı bırakın, zaman düşündüğünüzden hızlı akıyor ve yapamadıklarınızın üstüne gitmeyi asla ihmal etmeyin. Ayrıca bunaldığınız zamanlarda birkaç gün mola verip sınava dair hiç bir şey yapmamak, düşünmemek, sizin daha dinç olarak geri dönmenizi sağlayacaktır. “

Kübra, İTÜ, Gıda Mühendisliği (%100 İngilizce), 3. Sınıf

Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?

Sanırım biraz öyleydim. Bu durumun ne kadar başarmak istediğinle alakalı olduğunu düşünüyorum, hayatımı şekillendirmek benim elimde bunu biliyordum ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.

Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?

Bilmediğim konular için baştan bir konu anlatımı çalışmayı, biraz bilgim olan konular içinse çözümlü örneklerden başlamayı tercih ediyordum. Ayrıca her dersin konularının tek tek yazılı olduğu bir çizelgem vardı. Konuları hallettikçe onların üstünü çizmek beni gerçekten motive ediyordu. Çünkü sınav konuları çok fazla olup uzun bir sürece yayıldığı için her an tam olarak ne durumda olduğumu kontrol etmek ve izleyeceğim yolu buna göre planlamak işleri biraz daha kolaylaştırıyordu.

Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?

Okuduğum okulun ve ailemin faydası gerçekten büyüktü. Okulda herkes işi ciddiye aldığı için kimsenin çıt çıkarmadan test çözdüğü ve yapamadıklarını birbirine anlattığı zamanları iyi hatırlıyorum. Bu süreci arkadaşlarımızla samimiyet içinde ve gereksiz bir yarış havası olmadan yürütmek gerçekten önemli.

Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?

Öncelikle sadece sınav dönemi için değil, genel bir tavsiyem var hayata dair. Kendi içinize bir yolculuk yapın ve kim olduğunuza, kim olmak istediğinize karar verin! Bunları keşfettikten sonra nasıl çalışabilirim, yapabileceklerim neler, yaptıklarım yeterli mi gibi sorularınız zaten cevap bulacaktır. Bundan sonra ise yapmak istediklerinin farkında ve hedeflerine aşık biri olarak yaptıklarınız size yük olarak gelmeyecektir. Bu da başarının en tatlı hali zaten. Özel olarak sınavla ilgili ise; yapabildiğiniz ya da sevdiğiniz konularla oyalanmayı bırakın, zaman düşündüğünüzden hızlı akıyor ve yapamadıklarınızın üstüne gitmeyi asla ihmal etmeyin. Ayrıca bunaldığınız zamanlarda birkaç gün mola verip sınava dair hiç bir şey yapmamak, düşünmemek, sizin daha dinç olarak geri dönmenizi sağlayacaktır. Denedim, işe yarıyor. 🙂

Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?

Sıralamam beklediğimden biraz düşük geldiği için ilk olarak yaptığım okumak istemediğim bölümleri elemek oldu. Tabii ki de bir hedefim vardı ama buna yapabileceğimi düşündüğüm diğer seçenekleri de ekledim. Sonuçta hayatta her zaman istediklerimiz olmuyor. En mutlu olacağımdan, birazcık da olsa mutlu olabileceğime doğru tercihlerimi sıraladım. Mutsuzluğu göze almayın!

Sence inekle’nin faydaları neler?

Ah inekle bizim zamanımızda olsaydı! Tam testin ortasında bir yere takılıp, diğer tüm soruları çözememek ne demek bilir misiniz? Tabii ki bilirsiniz 🙂 işte inekle’nin sağladığı en büyük imkan bu. Motivasyonunuzun düşmesine hiç bir zaman izin vermeyen bir sistem. Ne zaman isterseniz size anında yardımcı olabilecek birilerinin olması bile rahatlatıcı ki bu sadece bir test sorusu olmayabilir. Bu sistemde sizin çektiğiniz sıkıntılara, takıldığınız noktalara çok aşina olan insanlar var ve aynı zorluklara şimdi ileriden bakıp sadece keşke söyle yapsaydım demiyorlar, size bu konularda da yardım etmek için hazır bekliyorlar. Ayrıca bire bir olması da öğrencilerin rahatlıkla takıldıkları yeri tekrar tekrar sorabilmelerini sağlıyor. Öğretmen çeşitliliği de öğrencinin sorular üzerinden farklı bakış açıları kazanmasını ve en iyi anlayabildiği insanla çalışabilmesini sağlıyor.

Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?

Konu anlatımı çalışılacaksa öğretmen ile önceden randevulaşması, soru çözümünde ise soruların önceden hazırlanması faydalı olacaktır. Bir de sorularını yapamadıkları anda ve çekinmeden, anlayana kadar tekrar tekrar sormalılar. Bunun için buradayız kimse sizden bıkmayacaktır.

Leave a Comment