inekle Müzik Kutusu-Ağustos Ayı

Merhaba sevgili inekle Blog Okurları! Hazırsan birbirinden farklı tarzlarda beş harika parçayı keşfe çıkalım.

1. Alela Diane, White as Diamonds

Türkçeye “Elmas Gibi Beyaz” olarak çevirebileceğimiz White as Diamonds, sizi beşiğe koyup uyutacak kadar huzurlu bir sese sahip Alela Diane’in en popüler parçalarından biri. Büyük bir su kütlesinin dibinde yahut karlı bir sabah vaktinde dinlenmesi tavsiye edilmiştir.

2. Blind Guardian, The Bard’s Song – In the Forest

Bir rock efsanesi Blind Guardian’ın milyonları fantastik bir diyara sürükleyen efsane parçası The Bard’s Song (Ozanın Şarkısı), hem sözlerinin efsunuyla hem de müzikal kalitesiyle üzerinden yıllar geçse de unutulmaz bir parça olmayı sürdürüyor ve sürdürecek.

“Tomorrow will take us away far from home (Yarın bizi evden uzaklara götürecek)
No one will ever know our names (Adlarımızı kimse bilmeyecek)
But the bards’ songs will remain (Ancak ozanların şarkısı hep hatırlanacak)”

3. Altın Gün, Su Sızıyor

Halka ait parçaları modern ezgilerle birleştirerek yeniden aktaran ve bunu takdir toplayan şekilde gerçekleştiren Avrupa çıkışlı bir grup olan Altın Gün’ü keşfettiniz mi? Cevabınız hayırsa, bu parçayla başlayabilirsiniz. Zil takıp oynamamaya dikkat edin!

4. Percival, Lazare (Steel for Humans)

Sıradaki parçamız da milyonların oynadığı bir video oyunu olan The Witcher 3: Wild Hunt’tan. Marcin Przybyłowicz tarafından yapılan oyun müzikleri Bulgaristan’da bulunan bir grup tarafından yeniden yorumlanmış ve ortaya böyle epik bir parça çıkmış. Epik parçalardan hoşlanıyorsanız kaçırmayınız!

5. Erkin Koray, Züleyha

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz evrensel rock yıldızı Erkin Koray’ın anısına, onu Züleyha adlı şarkısıyla listeye ekleyelim.

Furkan Berk Ustaoğlu

16.08.2023

Leave a Comment