inekle Müzik Kutusu–Mart Ayı

Merhaba sevgili inekle öğrencisi, velisi, öğretmeni, ve blog okuyucusu! Ben inekle sayısal ders öğretmenlerinden Beste Dipçin. Ruhun gıdası olarak bilinen ve bence duygularımızın ve modumuzun üstünde büyük etkisi olan müziğin, kendi zevkimize göre hayatımızda bolca yer verdiğimiz şarkılarını paylaştığımız bu serimizde bu ay sizlerle son zamanlarda bolca dinlediğim 5 şarkıyı paylaşacağım.

1. Avenged Sevenfold–Nightmare

Listeye ilk olarak özellikle çok fazla makale taraması ve araştırma yapması gereken biri olarak beni özellikle ders çalışırken, araştırma yaparken veya proje yazarken motive eden harika bir metal şarkıyla başlayalım.

“ As your nightmare comes to life” kabuslar hayatınıza dönüşürken aklınızdaki fikirler hızlıca kağıda dökülüyor. 😊

2. Alphaville–Forever Young

Listemize daha yavaş ritimli, kendimce harika başka bir şarkıyla devam edelim. Bu şarkı aslında hayatımızın ve gençliğimizin sonsuz olmadığını ve bu güzel anları iyi değerlendirmemiz gerektiğini hatırlatıyor bize.

3. Sezen Aksu–Kusura Bakma

“Her şey mal mülk, her şey para pul. Dostlukmuş, sevgiymiş, ara, bul.” “Kusura bakma, iş işten geçti. Olamam ben artık eskisi gibi.” Şarkının içindeki bu sözler aslında etrafımızdaki insanları iyi seçmemiz gerektiğine ve şans vermenin bir sınırı olduğuna işaret ediyor.

4. maNga–Bitti Rüya

Ülkemizin efsanevi gruplarından maNga’nın bir şarkısıyla listemize devam ediyoruz. Umarım şarkıda olanın tersine hayatınızdaki rüyalar hiç bitmez. 😊

5. Chopin–Spring Waltz

Listeyi özellikle kitap okurken dinlemekten çok keyif aldığım, isminden midir bilmiyorum, dinlerken çiçekler arasında yürüyormuş gibi hissettiren Chopin’in klasik müzik eseri Spring Waltz ile kapatıyorum.

Keyifli dinlemeler dilerim.

Beste Dipçin

10.03.2024

Leave a Comment