inekle Müzik Kutusu-Şubat Ayı

Merhaba sevgili inekle Blog Okurları, ben sayısal ders öğretmeni Selin Funda Özbay. Bu ay inekle Blog– Müzik Kutusu köşesinde birlikteyiz. Şarkılar, insanların duygusal dünyalarını ifade etmelerine, yaşadıkları anlamları paylaşmalarına ve birbirleriyle derin bir bağ kurmalarına olanak tanıyan evrensel bir dil ve duygu aracıdır.  Bugün sizlerle son zamanlarda dinlemeyi en çok sevdiğim 5 şarkıyı paylaşacağım.

1. ABBA – Angeleyes

Oldukça eski bir grup olmasına rağmen uzun zamandır dinleyip de eskitemediğim, asla sıkılmadığım bir gruptur ABBA. Son zamanlarda Angeleyes en sevdiğim şarkıları. 1979 yılında çıkmış bu şarkı.

2. Barış Manço – Alla Beni Pulla Beni

Barış Manço’nun hepimizde yeri ayrıdır diye düşünüyorum.  Huzur veren, gözlerimi kapatıp hayal kurmayı çok sevdiğim bu şarkıyı sizinle paylaşıyorum.

3. Pinhani – Yitirmeden

“… Yitirmeden anlamaz insan…”

Yitirmeden sevdiklerinizin, elinizdekilerin kıymetini anlamanız dileğiyle…

4. Reha Özcan & Nejat Dimili – Ah Bella

Bir Garip Orhan Veli Müzikali’nin dilinizden düşmeyeceğine inandığım, tekrar tekrar dinlemek isteyeceğiniz şarkısı.

“Ağlasam sesimi duyar mısın?..”

5. Scott Jackson – Making Miracles

“…We can make miracles, happen here…”

Sözlerini de, müziğini de çok sevdiğim bir şarkı ile listeyi sonlandırıyorum. Mucize sizsiniz, mucizeler içimizde. Onları uzakta aramayın, ne zaman umutsuzluğa kapılsanız kendinize, içinize dönün. Umudun da, mutluluğun da anahtarı sizsiniz. Bu şarkının da size bu cümlelerimi hatırlatması dileğiyle.

Selin Funda Özbay

15.02.2024

Leave a Comment