inekle Müzik Kutusu-Temmuz Ayı

Merhaba Sevgili inekle Okuyucusu!
Hızla geçen bir temmuz ayının da sonlarına doğru gelmiş bulunuyoruz. Bu ay müzik kutusuna senin için 5 sevdiğim şarkıyı bırakıyorum. Umarım beğenir ve zevkle dinlersin. Başlayabiliriz!

1.Niko Moon – Good Time

When that moon comes up, you know what’s goin’ down (O ay yükseldiğinde neler olduğunu biliyorsun)

We got them folding chairs leanin’ way back (Geriye yaslanmış katlanır sandalyeler aldık)

No other plans other than relax (Rahatlamaktan başka plan yok)

We ain’t worried about tomorrow from where we at (Bulunduğumuz yerden yarın için endişelenmiyoruz)

Good time, yaz kış sıklıkla dinlediğim keyifli bir parça. Genel olarak enerjisi yüksek şarkılarıyla bilinen Niko Moon’u dinlemeni tavsiye ederim. Temmuz ayında tatilde, yolculukta, güneşlenirken ya da uzanıp dinlenirken dinleyebileceğin modunu yükseltebilecek bir öneri diyebilirim. 

2. Levni&Melik – Ham Meyveler 

Dünyanın bin türlü hali var

Türlü çirkin hadiseler var

Korktuğun bu uçurumun sağında belki engin mavi deniz var

Saklandığın kapıların ardında belki tatlı ham meyveler var

Ham meyveler, rastgele keşfedip çok beğenerek uzun süredir dinlediğim bir şarkı. Hafifleten ve umut veren sözleriyle her zaman zevkle dinleyebileceğini düşündüğüm bir parça.

3. Istanbul (Not Constantinople) – They Might Be Giants 

Istanbul was Constantinople 

Now it’s Istanbul, not Constantinople

Istanbul, İstanbul’un fethinin 500. yılında 1953’te çıkmıştır. Sözlerini Jimmy Kennedy’nin yazdığı, bestesi ise Nat Simon’a ait olan swing tarzında bir şarkıdır. İstanbul’un Osmanlı fethinden itibaren süregelen isim değişimlerini konu almaktadır. Şarkı Tiny Toon adlı çizgi dizi’nin İstanbul’da geçen bir bölümünde; 2003 yapımı Mona Lisa Gülüşü, Raising Hope dizisinin ilk sezonunun 3. bölümünde; The Simpsons dizisinin 16. sezonunun 13. bölümün sonunda, Danimarkalı Mads Brügger’in 2011 yapımı belgeseli Büyükelçi’nin sonunda; The Umbrella Academy dizisinin 1. sezon, 1. bölümünde kullanılmıştır. Hareketli ve neşeli bir parça olduğu için keyifle dinlenebilecek şarkılardan bir tanesi diyebilirim. 

4. Sezen Aksu – Kavaklar 

Ah kavaklar ah kavaklar 

Ardımdan ıslık çalar 

Kavaklar, Metin Altıok’tan miras kalan Sezen Aksu’nun 1988 yılında seslendirdiği bir şarkıdır. Sezen Aksu’nun sakinleştirici sesiyle birlikte eskilerden dinlemeyi seviyorsan hoşuna gidebileceğini düşünüyorum. 

5. Bulutsuzluk Özlemi – Tepedeki Çimenlik 

Tepedeki çimenlikte yalınayak dolaşarak 

Yemyeşille masmavinin ortasında uzanarak 

Hayaller kurarak 

Rüzgara savurarak 

Son tavsiyem ise Bulutsuzluk Özlemi’nden olacak. Tepedeki çimenlik senfonik versiyonu ile dinleyeni alıp çok uzaklara götürebilen huzurlu bir parça. Eğer orkestra müziklerini seviyorsan bu şarkıya da bir şans verebilirsin. 

Kadriye Çelik

20.07.2022

Leave a Comment