inekle Sinematek – Haziran Ayı

Merhaba Sevgili inekle okuru!

Tatile girmiş olmanın da rahatlığıyla beraber bol bol film izleyebileceğimiz bir aydayız. Tüm
yılın, sınavların, ödevlerin ve projelerin yorgunluğunu atmayı çoktan hak ettik. Bu yüzden
senin için keyifli filmler seçmeye özen gösterdim.


Filmlerimize başlayabiliriz, şimdiden iyi seyirler dilerim.

1.Little Miss Sunshine

“Küçük Gün Işığım” veya özgün İngilizce adıyla “Little Miss Sunshine” 2006 yılı ABD yapımı, 101 dakika süren bir dram filmidir. Konusuna gelecek olursak, Hoover ailesinin her bireyi denemekten yılmayan sıcak insanlardır. Bir Volkswagen minibüse doluşup ailelerinin en küçük bireyinin hayalini gerçekleştirmek için California’ya doğru yola çıkarlar. Bu üç günlük trajikomik yolculuk sürprizlerle ve aile fertlerin hayal bile edemeyeceği bir sonla tamamlanmaktadır.

Yol ve aile yapımı filmleri seviyorsan keyifle izleyebileceğin bir yapım olduğunu söyleyebilirim. 

2. Groundhog Day 

Groundhog Day, nefret ettiği bir günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamın maceralarını konu edinen bir filmdir. Bir hava durumu spikeri olan Phil Connors, kameralar önünde eğlenceli ve samimi bir kişiliğe sahiptir. Ancak kameralar olmadığında kendini beğenmiş ve kibirli kişiliğe bürünmektedir. Huysuz olarak nitelendirebileceğimiz bir karakter olan Phil Connors, bir gün hiç sevmediği kırsal yaşamın hüküm sürdüğü Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir. Sevmediği bir hayata bir günlüğüne katlanmak zorunda olan Phil Connors, çıkan kar fırtınası sonrasında büyük bir şok yaşar. Pensilvanya’da kalacağı süre uzayan Phil Connors, zaman döngüsüne yakalanır. 

3. Cast Away 

Cast Away filmi konusu itibariyle “Sosyal yaşam içerisinde bir anda kopartılan bir insan, ıssız bir adaya bırakılırsa ne yapar ?” sorusu üzerinde temellendirilmiştir. Tom Hanks’in oynadığı bir FedEx çalışanı uçağının Güney Pasifik üzerindeyken düşmesi üzerine ıssız bir adada yaşamak zorunda kalışını konu almaktadır. Ayrıca Tom Hanks filmdeki performansıyla en iyi erkek oyuncu dalında Oscar’a aday gösterilmiştir.

4. The King’s Speech 

En iyi film, en iyi yönetmen dahil 4 Oscar kazanan Zoraki Kral, İngiliz Kraliyet ailesinden VI. George’un kekemeliğini yenme çabasını anlatmaktadır. Halka hitabet etmekte sorunlar yaşayan kral çocukluğundan beri başına dert olan kekemeliğini yenmek zorundadır. Yeni kralın bu sorununu yenmesi ve onu kraliyet makamına hazırlaması için de Avustralyalı konuşma terapisti Lionel Logue devreye girmiştir. 

5. Inside Out 

Babasının yeni işi nedeniyle Amerika’nın orta kesiminden San Francisco’ya taşınan Riley, yeni ortamına uyum sağlamakta güçlük çekmektedir. Hepimiz gibi davranışları, duygularından etkilenen Riley’nin beynindeki duygu merkezinde yaşayan Neşe, Öfke, Korku, Tiksinti ve Üzüntü, genç kızın hareketlerinde büyük pay sahibidir. Yeni yaşamındaki çalkantılar duygularında bir krize neden olmuştur. Neşe, olaylara olumlu yanından bakmaya çalışsa da diğer duygular yeni şehir, okul ve yaşama karşı farklı reaksiyonlar göstermektedir.

Özellikle animasyon severlerin izlerken oldukça keyif alacağını söyleyebilirim. 

Kadriye Çelik

24.06.2022

Leave a Comment