inekle Sinematek-Mart Ayı

Merhaba inekle takipçisi! Bazen bir çerezle, bazen bir kahveyle bazense yalnızca dikkatle iyi gidebilecek birbirinden güzel beş filmi senin için seçtim. Zaman kaybetmeden göz atalım.

1.Los Cronocrimes

Image gallery for Los cronocrímenes (Timecrimes) - FilmAffinity

Filmin ilk dakikaları her şey size çok olağan gelecektir, ancak sabredin. Tuhaflıklar ardı sıra gelecek. Türkçeye “Zaman Cinayetleri” olarak çevrilen bu İspanyol yapımı film bilimkurgu-gerilim türünde. Söylemek gerekir ki her ikisinin de hakkını çok iyi veriyor. Hector, eşiyle birlikte yeni evine taşınmanın mutluluğu içindedir. Dürbünüyle etrafa bakarken bir kadın dikkatini çeker, kadının peşinden giden Hector kendisini inanması güç bir döngünün içinde bulur.

2. Lock, Stock and Two Smoke Barrels

Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana - Vikipedi

Ünlü aksiyon filmi yönetmeni Guy Ritchie’nin ilk başyapıtlarından, aksiyonu ve tadında mizahı harmanlayan akıcı bir İngiliz yapımı. “Eddy, üç arkadaşını güçlü bir yerel gangster olan Hatchet Harry’ye karşı hayati bir poker oyunu için para toplamaya ikna eder. Eddy kaybeder, ardından Harry ona 500.000 poundu geri ödemesi için bir hafta verir.” Böylece olaylar gelişir. “Yattı balık yan gider” atasözünün eğlenceli ve aksiyonlu bir uyarlaması!

3. Coherence

Coherence (2013) - IMDb

Coherence 2013 yılında vizyona girmiş ve bütçesi bir filme göre oldukça düşük bir yapım. Mekanların ve karakterlerin kısıtlı, ancak anlatılanların sınırsız olduğu bir film. “Emily ve sevgilisi Kevin, arkadaşları Mike’in evine akşam misafirliğine gider. Yemek masasında toplam sekiz kişi vardır. Kevin’in eski sevgilisi Laurie de aynı partidedir ve ortamı gerecek davranışlar sergiler. Aynı esnada bir kuyruklu yıldız dünyanın çok yakınından geçmektedir ve olağanüstü olaylar gerçekleşmeye başlar. Tüm mahallede elektrik, telefon ve internet kesilince, zifiri karanlıkta, uzakta ışıkları yanan bir eve gitmeye karar verirler. Uzaktaki eve ulaştıklarında yeniden Mike’ın evine geldiklerini anlarlar. Film arka planda kuantum fiziğinin çokluevren kavramını işler ve filmde sık sık Schrödinger’in kedisi referansları verilir. Aynı zamanda kadın erkek ilişkilerini konu alan bir dramadır.”

4. Frequently Asked Questions About Time Travel

Frequently Asked Questions About Time Travel (2009) - IMDb

Üç arkadaş dışarıda eğlenirken başlarına gelebilecek en ilginç şey nedir? Sanırım aklımıza asla yanlışlıkla maruz kalacakları bir zaman yolculuğu gelmezdi. Farklı zamanlara seyahat eden üç arkadaşın neşeli -bazen şaşkın- hikayesi.

5. The Animatrix

The Animatrix (Video 2003) - IMDb

Matrix evrenine dönüyoruz! Ancak alışılmadık bir şekilde. Bu animasyon film, Matrix evreninden hikayeler sunuyor izleyicisine. Film, çeşitli bölümlere ayrılarak Matrix evreninde geçen farklı hikayeler anlatıyor. Kimisinin Matrix üçlemesiyle ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Kimisiyse bildiğimiz Matrix üçlemesinden bağımsız hikayeler anlatıyor. Matrix evrenini Animatrix’teki haliyle görmek eminim hoşunuza gidecektir.

İyi seyirler!

Furkan Berk Ustaoğlu

24.03.2022

Leave a Comment