inekle Sinematek-Ocak Ayı 

Merhaba değerli inekle Blog Okuyucuları. Ben sayısal öğretmenlerinden Kübra. Bu ayki inekle Sinematek yazısında birbirinden etkileyici filmlerle ben karşınızda olacağım. Hadi filmlere geçelim. 

1.The Call (Telefon)

Film bir telefon görüşmesi aracılığı ile farklı zamanlarda yaşayan iki kadının bağlantı kurmasını konu almaktadır. 2019 yılında yaşayan Seo-Yeon uzun süre sonra döndüğü evine eski bir telefon bağlar. Bir gün, telefon çalar ve telefondaki kişi, 1999 yılında yaşayan Young-Sook adlı bir yabancıdır. Daha sonra, Seo-Yeon yaşadığı şu anki evde, 20 yıl önce Young-Sook’un da yaşadığını öğrenir. Seo-Yeon ve Young-Sook yaptıkları bu telefon görüşmeleri sayesinde arkadaş olurlar. Aradan zaman geçer, Seo-Yeon ve Young-Sook geleceklerini ve hayatlarını değiştirecek bir seçim yaparlar. Sonrasında olaylar işin içinden çıkılmaz hale gelir.  Gerilim severlerin mutlaka izlemesi gereken gerçekten sürükleyici bir film. 

2. 3 Idiots (3 Aptal) 

 Film, Hindistan’ın en iyi mühendislik okuluna başlayan 3 arkadaşın hayatını anlatıyor. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. Rancho karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.

3. Gurur ve Önyargı 

Film Jane Austen’in Gurur ve Önyargı adlı kitabından uyarlanmıştır. Film toprak sahibi seçkinlerinden olan bir İngiliz ailesindeki beş kız kardeşin evlilik, ahlak ve kavram yanılgılarının sorunları ile uğraşmasını konu alıyor. Elizabeth Bennet ve Bay Darcy arasındaki gurur ve önyargılarının çatıştığı aşk hikayesi izleyicinin kalbinde taht kurmasından önemli bir etken. 

4. Müzede Bir Gece

New York’ta işsiz ve yeni boşanmış olan Larry Daley, tam anlamı ile bir kaybeden konumundadır. Oğlu Nick, babasına dair hayalkırıklığı yaşamaktadır. Larry en sonunda bir müzede gece bekçiliği görevini kabul eder. Bu işe girerken üç tane yaşlı güvenlik görevlisinin yerini alır. Adamlar henüz emekli olmuşlardır. Larry’nin ilk vardiyasında müzede hiçbir şeyin normal olmadığı açığa çıkar. Tüm heykeller, güneş battıktan sonra canlanarak hareket etmeye başlarlar. O andan itibaren müze tam bir kaosa döner. Bir gece Larry oğlunu da yanında getirir ve paraya ihtiyacı olan diğer emekli güvenlik görevlileri sihirli bir taşı çalmak için müzeye girerler. Larry, bu işle baş edebilmek için tüm tarihi karakterleri organize eder. Suçluları yakalamak ve müzeyi korumak zorundadır.

Komik ve sürükleyiciliği ile aile film gecesine uygun bir film. 

5. Clouds 

Eğer siz de benim gibi duygusal filmleri seviyorsanız bu film tam size göre. Hikaye gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmıştır. Ağlama garantili, mendillerinizi unutmayın.

Bir gencin hayatı, kendisine nadir görülen bir kemik kanseri teşhisi konulması ile alt üst olur. Yaşadığı şoku atlatmasının ardından genç, hayatta az kalan zamanını değerli bir şekilde geçirmeye karar verir. Bu süreçte genç başkalarına ilham olmanın yolunu bulur.

Benim önerilerim bu kadar sevgili okur. Birbirinden harika daha nice film önerisi için inekle Sinematek’i takipte kal. 😊

Kübranur Aktan

09.01.2023

Leave a Comment