inekle Sinematek–Şubat Ayı

Merhaba inekle blog okuyucuları. Ben inekle öğretmenlerinden Berkay. Şubat ayı Sinematek yazısı için film önerilerimi sizin için aşağıda sıralıyorum. 

1.Çocuk, Köstebek, Tilki ve At (2022)

Ormanda kaybolan bir çocuğun evinin yolunu ararken tanıştığı köstebek, tilki ve atın anlatıldığı film adeta kısa bir öykü gibi ilerliyor; çocuk evinin yolunu aradığı sırada çeşitli maceralara ve tehlikelere atılıyor. Cesaret, nezaket ve birlik ile ilgili önemli mesajlar verilen film epey yalın ve kısa. 

2. Dune (2021)

2021 yapımı bilimkurgu filminde Dük Atreides, cariyesi ve oğluyla çöl gezegeni Arrakis’e giderler, orada gezegenler arasındaki en değerli maddenin (baharat) alınıp işlenmesini sağlamaya ve orayı kontrol etmeye çalışırlar. Ancak yerli Arrakis halkı Fremenlerin ve İmparator ile diğer dük ve düşmanların Atreides ailesi için farklı görevleri vardır. Cariye ve varis oğulun kurtulup kendi kaderlerini çizmeye çalışmasını çölde hayatta kalmaya çalışmalarını izleriz. Kitaptan uyarlanan Dune’un ikinci kısmı ise 2023 yılında vizyona girecektir.

3. Emily (2022)

Uğultulu Tepeler yazarı Emily Bronte’nin hayatının anlatıldığı biyografi filminde aksi, huysuz ve tuhaf biri olan Emily’nin kardeşleriyle, papaz yardımcısıyla olan yasak aşk ilişkisine hayatta ne istediğine odaklanılıyor. Yönetmenliğini Frances O’Connor’ın yaptığı film 2022’de vizyona girdi ve çeşitli ödüller ile adaylıklara hak kazandı.

4. Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları (2022)

Karanlık büyücü Gellert Grindelwald dünyayı ele geçirmek için yeni planlar yapar, ona engel olmaya çalışan Albus Dumbledore ise önceki filmlerden tanıdığımız Newt Scamander’a bir tim kurmasını söyler. Büyücülerin, cadıların ve Muggle’ların dahil olduğu savaşta tarafların çizgileri belli olmaya başlamıştır. Uluslararası Büyücüler Konfedarasyonu’na başkan olmaya çalışan Gellert Grindelwald’ı engellemeye çalışırlar. 

5. Avatar 2 (2022)

İlk filmden tanıdığımız ve Pandora’da yaşamaya başlayan Jake Sully’nin ailesini kurduğu fakat eski bir tehlikenin yeniden baş gösterdiği filmde mevcut yuvalarını bırakıp Pandora’nın farklı yerlerine göç etmek zorunda kalırlar. Karada ve suyun üstünde Pandora’nın çeşitli yerlerinin keşfedildiği bu ikinci bölümü yine James Cameron yazıp yönetti. 

Şubat 2023 Sinematek film önerileri bu kadardı sevgili inekle blog okuyucuları, sonraki yazılarda görüşmek üzere.

Berkay Şerbetci

Leave a Comment