İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Dünyada en çok konuşulan diller arasında İngilizce bilindiği üzere ön sıralarda yer almaktadır. Peki İngilizce öğrenmek isteyen kişiler hangi yolları deneyebilir. Ben bu yazımda İngilizce öğrenirken kullanılan yollar hakkında kısa bilgiler vereceğim. İlk olarak hangi beceri geliştirilmek isteniyorsa o beceriye dönük uygulamalar telefonlara, tabletlere veya bilgisayarlara indirilebilir. Örnek olarak konuşma ve dinleme becerisini geliştirmek isteyen birçok telefon uygulamasından yararlanabilir. Ya da ben sadece kelime hazinemi genişletmek istiyorum, diyenler için de birçok İngilizce uygulama söz konusudur. İkinci olarak sınırsız bir kaynağa sahip olunan İngilizce dizi ve filmler İngilizce öğrenmede bireylere büyük katkı sağlayabilir.

Nasıl mı? İngilizce altyazı seçeneği sayesinde hem kelimeleri görerek göz aşinalığı kazanılabilir hem de devamlı aynı dil duyulduğu için kulak aşinalığı kazanılabilir. Böylelikle dile maruz kalma süresi arttığı için dil öğrenimi hızı da artar. Dizi ve filmlere ek olarak İngilizce şarkı, İngilizce kısa hikâye, roman veya makale gibi her seviyeye uygun kaynağa ulaşmak artık çok kolay teknoloji sayesinde. Teknolojinin bu gibi bize sunduğu avantajlardan yararlanırsak verilen emeğin karşılığını almanın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Teknoloji sayesinde denenebilecek diğer bir yol ise native bir arkadaş edinilebilir sosyal medya üzerinden. Onunla iletişime geçerek hem yazma becerimizi hem de konuşma becerimizi geliştirebiliriz. Düşünsenize yabancı bir arkadaşınız olacak ve onunla gerçek bir sohbet etme fırsatı elinizde. Belki yurt dışına gidip dil öğrenme ihtimali herkes için aynı olmasa da sosyal medya üzerinden arkadaş edinme daha pratik bir yol olarak karşımıza çıkıyor.

Unutmayalım ki dil öğrenmeye çalışan sadece biz değiliz. Sayısını bilmediğimiz kadar insan vardır ve Instagram gibi uygulamalar üzerinden ülkesini bile kendimiz seçtiğimiz kişilere ulaşabiliriz. Sonuç olarak bir dil artık sadece kurs alma veya ülke değiştirme gibi yollar aracılığıyla edinilmiyor. İngilizce öğrenmek isteyen kişilerin önünde birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Herkes kendi öğrenme stiline göre istediği yolu tercih edebilir.

Lütfü Çözeli

05.06.2023

Leave a Comment